Talent i innovació es troben a la Barcelona Design Week

Per primera vegada, les cites anuals del disseny s'agrupen en un únic esdeveniment, la Barcelona Design Week, per impulsar el talent i la creativitat locals. Més de 130 activitats ompliran els carrers de disseny sota el lema "Revalorem", una crida a la reflexió sobre com fer compatibles creació i tecnologia amb una economia productiva sostenible.

15/05/2018 19:53 h

Mireia Alonso

Entre el 5 i el 14 de juny se celebrarà la Barcelona Design Week, una aposta conjunta del Barcelona Centre de Disseny (BCD) i l’associació Foment de les Arts i del Disseny (FAD) i que té el suport del Museu del Disseny i la Biblioteca del Clot. Amb aquesta proposta, el festival anual que organitzava el FAD (FADFest) passa a integrar-se a la Barcelona Design Week. La suma d’esforços multiplica l’abast d’aquest esdeveniment per visibilitzar la importància social i econòmica del disseny.

La cita anual del disseny a la ciutat acostarà a la ciutadania propostes dels àmbits de l’arquitectura, la moda, el disseny gràfic, la publicitat, el disseny industrial o l’artesania. A més, la Barcelona Design Week serà un espai de trobada per als joves talents i la indústria del disseny, un punt d’acollida de la innovació amb projecció internacional.

Revalorar per dissenyar

L’edició d’enguany proposa una reflexió sobre el consum i el disseny entorn del concepte revalorar, una manera de repensar la creativitat i la tecnologia per trobar-ne l’encaix amb un model d’economia més sostenible i menys especulatiu. El debat pretén arribar des dels plantejaments creatius dels dissenyadors i les dissenyadores o les formes de producció de les indústries fins als modes de consum de la ciutadania.

Omplim la ciutat amb disseny

El programa de la Barcelona Design Week proposa més de 130 activitats per acostar el disseny als barris i per impulsar el talent local. Mostres i exposicions, premis, tallers, tasts gastronòmics o conferències per gaudir d’una setmana de creativitat:

  • Conferència inaugural a càrrec d’Humberto Campana, de Germans Campana, un dels estudis més reconeguts i prestigiosos del disseny internacional i un referent de la transformació i la reinvenció creativa.
  • Exposició “El millor disseny de l’any”: La mostra imprescindible per entendre què passa al món del disseny avui en totes les seves expressions. Recull les obres finalistes i guanyadores dels premis que atorguen les associacions del FAD.
  • Barcelona Design Summit-Talks: Seguint el lema de la setmana, “Revalorem”, i amb la visió que el disseny pot contribuir a crear un món millor, s’han escollit dos dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides de l’Agenda 2030 com a principals temes de debat i reflexió: d’una banda, promoure el consum i la producció responsable, i de l’altra, construir ciutats i comunitats més inclusives, segures, resilients i sostenibles.
  • “Assaig general: la rebel·lió dels objectes”: El FAD torna amb un nou assaig general i surt al carrer per interpel·lar la ciutadania per abordar a través del disseny un tema que preocupa com a societat: la manca d’afecte i vincle emocional de les persones vers els objectes, associada al model de producció i consum actual.
  • Lliurament dels premis FAD: Cada dia de la setmana tindran lloc els premis anuals del FAD (arquitectura, LAUS disseny gràfic, disseny industrial, moda, DELTA disseny industrial i artesania).
  • Pavelló internacional: Exposició del disseny italià al recinte de Palo Alto.
  • Gràcia Districte Disseny: Jornada de portes obertes als centres i espais de creació i disseny del districte.
  • Sant Antoni Districte Disseny: Dins del Mercat de Sant Antoni, acabat d’inaugurar, tindrà lloc el Tastadisseny, un festival de disseny i gastronomia obert a tots els públics.
  • Poblenou Districte Disseny: Activitats i exposicions en espais vinculats a la creativitat i el disseny.
  • Disseny en família: Tallers infantils al Museu del Disseny de Barcelona (DHUB).

Notícies relacionades