Les places de Gràcia guanyen espai públic amb el canvi de mida de les terrasses

A partir del 2023, les places del districte de Gràcia guanyaran espai a les terrasses. Els mòduls exteriors que ocupen actualment les terrasses dels bars i restaurants passaran d’1,5 × 2 metres a 1,5 × 1,5 metres, amb el mateix nombre de taules i cadires, com a la resta de la ciutat. Aquest canvi permetrà recuperar més espai per a altres usos ciutadans i familiars al districte.

13/12/2022 15:47 h

Ajuntament de Barcelona

La reducció de la superfície de les terrasses a les places de Gràcia va acompanyada de la limitació en horari nocturn dels establiments que venen alcohol a l’àmbit de les places. Aquesta mesura s’aplica per millorar la convivència i el descans dels veïns de la zona.

Són diversos els espais del districte afectats per la implantació de les zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN). D’una banda, els establiments comercials que tenen una oferta orientada a productes d’alimentació a les places de la Vila de Gràcia, del Diamant, de la Revolució, de la Virreina i del Sol hauran d’avançar una hora el tancament: estaran tancats de 22.00 a 7.00 hores. De l’altra, les terrasses d’aquestes mateixes places, a excepció de la Virreina (que s’hi incorporarà properament), també han d’adaptar els horaris:

  • Entre els mesos d’abril i d’octubre, ambdós inclosos, les terrasses tancaran a les 23.00 hores entre setmana i a les 24.00 hores divendres, dissabtes i vigílies de festiu.
  • Entre els mesos de novembre i març, divendres, dissabtes i vigílies de festiu també s’avança l’horari de tancament a les 24.00 hores.

 

Etiquetes associades a la notícia