Una àrea de joc totalment accessible a la plaça d’en Joanic

El districte de Gràcia disposa d’una nova àrea de joc de 240 metres quadrats amb zones lúdiques que són accessibles per a tots els nens i nenes. Ara la plaça està dividida en dues parts comunicades: una zona amb espais per amagar-se i expressar-se i una altra amb elements més dinàmics per gronxar-se, enfilar-se i lliscar. El redisseny de la plaça ha incorporat les recomanacions de la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) per tal que l’àrea de joc fos totalment inclusiva.

14/03/2023 17:23 h

Ajuntament de Barcelona

A l’àrea de joc de la plaça d’en Joanic, al districte de Gràcia, hi pot jugar tothom: és un espai inclusiu. Per fer-ho possible, s’ha pavimentat tot l’espai amb cautxú i s’ha eliminat la tanca que delimitava l’àrea de joc de la part central de la plaça.

També s’ha habilitat un nou pas entre el carrer de l’Escorial i la zona lúdica i s’han renovat tots els elements de lleure. Hi ha gronxadors de cistella i un de cadira accessible, dues topografies escalables amb diferents pendents, taules sorral a diferents altures i una taula de rodets que permet lliscar en posició horitzontal.

Tot i que actualment 23 de les més de 900 àrees de joc de Barcelona són accessibles, hi ha una cinquantena de projectes en marxa o previstos perquè a la ciutat hi pugui jugar tothom. Pròximament s’obrirà una àrea de joc accessible al parc de la Creueta del Coll, també al districte de Gràcia.

Etiquetes associades a la notícia