El nomenclàtor de l'Eixample incorpora dos nous noms de dona

El passat dissabte 21 d'abril, el Districte de l'Eixample va descobrir les plaques de dos nous espais: l'interior d'illa Assumpció Català, amb entrada pel carrer Comte Borrell 305, i el passatge Carme Aymerich, darrera el Mercat del Ninot.

23/04/2018 16:30 h

Districte Eixample

Assumpció Català va ser la primera dona en obtenir un doctorat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona (UB), on va ser professora de matemàtiques i astronomia. En els seus estudis va destacar per la recerca sobre les taques solars durant més de 30 anys, gràcies als quals va ser representant d’Espanya en la Unió Astronòmica Internacional i l’any 2009 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

L’interior d’illa al que dóna nom, d’uns 1.000 m2, està situat al costat d’un edifici sociosanitari on s’ubica el CAP Comte Borrell -que pertany a la unitat docent multiprofesional d’Atenció Primària de la UB- i el Centre de Serveis Socials de la Nova Esquerra de l’Eixample. L’espai té una zona d’horts urbans coordinats pel menjador Emmaús, lligat a la parròquia de Sant Eugeni I Papa.

Passatge Carme Aymerich

La mestra i pedagoga Carme Aymerich dóna nom a un petit passatge darrera del Mercat del Ninot. Des de ben jove va formar part de les institucions més significatives de la renovació pedagògica catalana i des dels anys 50 va estar lligada també al món de l’escoltisme. El seu reconeixement ve de la mà de la pedagogia terapèutica, liderant des de l’any 1974 l’Escola d’Expressió i Psicomotricitat. L’any 1991 rep la Creu de Sant Jordi i l’any següent és homenatjada al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.