Un bus llançadora al Park Güell descongestionarà les línies regulars

Un nou bus llançadora connectarà la parada de metro d’Alfons X i el Park Güell per descongestionar les vies que envolten el conjunt monumental i reduir l’ús turístic de les línies 24 i 92 de bus urbà, que, a més, deixaran de parar davant del parc i milloraran la freqüència de pas. El nou servei entrarà en funcionament abans de l’estiu.

04/10/2018 14:51 h

Ajuntament de Barcelona

La posada en marxa del nou bus llançadora al Park Güell i el control de l’ús turístic de les línies 24 i 92 de bus urbà són dues demandes dels barris d’aquest àmbit per reduir la saturació de les vies que envolten l’eix monumental i el transport públic i millorar la mobilitat del veïnat de la zona.

Un bus per a més de la meitat dels visitants del parc

Entre un 50% i un 60% dels visitants de la zona monumental, 1.500.000 aproximadament, es podran beneficiar del nou servei llançadora, que entrarà en funcionament abans de l’estiu. Per accedir-hi, caldrà comprar amb antelació l’entrada, que inclourà el bitllet de transport i costarà 10 euros.

A més, els veïns i les veïnes que tinguin la targeta del Park Güell, el document que dona accés lliure a l’eix monumental a les persones que viuen als barris del Coll, Vallcarca i els Penitents, la Salut, el Carmel i Can Baró, també podran utilitzar aquest nou bus.

Un servei adequat a l’entorn

Les parades i el recorregut del nou bus llançadora s’han dissenyat amb l’objectiu d’optimitzar el servei perquè sigui més ràpid que l’oferta existent, d’establir una bona connexió amb el transport públic, de minimitzar al màxim els efectes negatius que té l’afluència de visitants al Park Güell en el veïnat i els comerços i en la mobilitat al conjunt de la ciutat.

L’inici i el final del recorregut del nou bus són la plaça d’Alfons X i la carretera del Carmel:

  • De pujada, l’autobús circularà pel carrer de Praga, l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, la plaça de Sanllehy, el carrer de Ramiro de Maeztu i la carretera del Carmel.
  • De baixada, el recorregut començarà a la carretera del Carmel i seguirà pel carrer de Miquel dels Sants Oliver, la plaça de Sanllehy, el carrer de Sardenya, la ronda del Guinardó i la plaça d’Alfons X.

L’horari del bus llançadora estarà vinculat al de la zona monumental, amb inici entre les 8.00 i les 8.30 hores i final entre les 18.15 i les 21.30 hores, segons l’època de l’any.

Les línies 24 i 92, per als veïns

A partir de novembre s’anul·laran les parades de les línies de bus urbà 24 i 92 a l’entrada del Park Güell. L’objectiu d’aquesta mesura és desmotivar l’ús d’aquestes línies pels turistes i millorar-ne la freqüència de pas per afavorir la mobilitat del veïnat.

El Park Güell del futur

La mesura s’emmarca dins del Pla estratègic del Park Güell 2017-2022, que pretén recuperar l’eix monumental com un espai que els veïns i les veïnes sentin com a propi i invertir la tendència d’icona turística per pal·liar els efectes negatius que té als barris de l’entorn.

Per fer-ho possible, es preveuen diverses actuacions a fi de millorar la integració del parc als barris i a la mobilitat, fomentar l’ús social de l’espai, conservar l’entorn i el patrimoni i reduir-hi la massificació turística.

Algunes mesures, com la reobertura de la baixada de la Glòria o les millores per alleugerir l’accés a la zona monumental, ja s’han aplicat.

Arribar a l’eix monumental des del centre de la ciutat serà més ràpid amb la nova connexió, que enllaçarà amb la parada de metro d’Alfons X.

Notícies relacionades