Control d’aforament per garantir la seguretat sanitària als mercats municipals

Els 43 mercats municipals de la ciutat incorporaran càmeres zenitals que comptaran les persones que entren al mercat i les que en surten, i informaran amb uns monitors situats als accessos quan s’arribi al màxim d’ocupació permès. El comptatge es farà dels caps de les persones presents, i no hi haurà la possibilitat d’enfocar-ne les cares.

11/08/2020 15:34 h

Ajuntament de Barcelona

La primera fase del sistema de càmeres zenitals ja està en marxa als mercats de l’Abaceria Central, Sants, Sarrià, els Encants i Sant Antoni. Quedarà completament implementat a tots els mercats municipals a mitjans d’octubre, excepte a la Boqueria i als mateixos Encants, on s’enllestirà en la segona fase, per la complexitat que presenten.

La informació, les notificacions i les alertes d’ocupació es mostren en temps real en un monitor que amb un sistema de colors, com si fos un semàfor, indicarà en color verd si es pot entrar al mercat o bé amb color vermell si s’hi ha arribat al límit de l’aforament i cal esperar.

En total, s’hi instal·laran 260 càmeres i 125 pantalles que permetran conèixer tant l’ocupació total de persones al mercat com l’ocupació parcial per zones, de manera que es puguin evitar els contagis.

Aquesta mesura de prevenció s’afegeix a les que els 43 mercats municipals de la ciutat han anat incorporant des que es va declarar l’estat d’alarma el mes de març, com la distribució de mascaretes als venedors i de gel desinfectant, el repartiment de la compra a domicili, l’increment de personal de seguretat i l’elaboració d’un decàleg de bones pràctiques adreçat a la ciutadania per prevenir els contagis, entre altres.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades