Dispositiu especial de la Guàrdia Urbana per a la nit de Cap d’Any

Barcelona celebrarà la benvinguda del nou any amb un espectacle de focs artificials visible des de tots els districtes. La Guàrdia Urbana activa un servei especial per garantir el toc de queda nocturn, i controlar el consum d’alcohol a la via pública i les festes il·legals.

30/12/2020 10:50 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona acomiadarà l’any 2020 i donarà la benvinguda al 2021 amb unes campanades i un espectacle de focs artificials que es podran seguir des de casa. Coincidint amb les dotze campanades que marcaran el final del dia 31 de desembre, es llançaran dotze palmeres brillants en cadascun dels deu districtes de Barcelona. Aquestes campanades descentralitzades marcaran l’inici d’un gran espectacle de quinze minuts de focs artificials.

Enguany, la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà la seva presència en els espais públics amb actuacions de proximitat i prevenció, i per garantir el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat vigents en la fase actual de desescalada.

Els agents prioritzaran la vigilància i el control dels espais públics amb el reforç del servei en horari nocturn, el dispositiu específic per al control de festes il·legals, i evitant el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública. El cos policial també efectuarà tasques de prevenció pel que fa a la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius, així com al control de les infraccions que puguin pertorbar la convivència i el descans del veïnat. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència a la ciutadania, i de vigilància general dels espais públics. 

Transports públics

Aquest dijous, 31 de desembre, el metro circularà fins a la una de la matinada, una mesura adoptada en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità per adaptar l’horari de la xarxa de metro a l’horari del confinament nocturn establert per a la nit de Cap d’Any, que començarà a la una.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades