Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Nou espai del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana per oferir una millor atenció ciutadana

Aquesta setmana s’estrenen les noves instal·lacions del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana a l’espigó del Bogatell. Amb aquest espai guanyarà 60 metres quadrats en unes instal·lacions pròpies i deixarà de compartir mòdul amb Cicle de l’Aigua, com han fet els darrers anys. A més, s’ha reformat el mòdul de la Barceloneta per adaptar-lo a la tasca del grup. Aquest operatiu està en marxa des de fa nou anys, vetlla per la seguretat de la ciutadania a les platges i s’ha adaptat a les mesures excepcionals d’aquest estiu.

06/08/2020 15:11 h

Ajuntament de Barcelona

Des que es va posar en funcionament el 22 de juny, els agents del Grup de Platges han portat a terme el següent:

  • Han interposat 3.843 denúncies relacionades amb la venda ambulant no autoritzada.
  • Han intervingut 30.506 productes : unes 28.645 llaunes i 644 productes tèxtils.
  • Han efectuat 14 detencions.
  • Han investigat 46 persones més en relació amb fets il·lícits penals, com ara furts, robatoris amb violència i intimidació, robatoris amb força a vehicles estacionats, etc.
  • Han interposat 499 denúncies a vehicles de mobilitat personal.
  • Han interposat 44 denúncies per activitats i serveis no autoritzats (massatges).
  • Han interposat 12 denúncies per no utilitzar mascareta en les zones on és obligatòria.

Pel que fa a l’activitat de la patrulla marítima:

  • Ha ofert 19 serveis d’auxili en el mar i en els espigons, on també s’ha retirat 2.460 persones.
  • Ha interposat 45 denúncies per no respectar les indicacions de bany, la majoria de les quals eren per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en què no està permès el bany o el pas està restringit.

Per garantir que l’ús de les platges es pot fer amb seguretat sanitària, i amb l’objectiu de preservar la salut de la ciutadania, es controla l’accés i l’aforament a la zona de sorra. Quan ja gairebé s’arriba a l’aforament màxim, es tanca l’accés de manera parcial o total, per poder-hi garantir el distanciament físic. Quan s’adopta aquesta mesura també vetllen perquè no es donin situacions de saturació als espais públics existents a la franja anterior a les platges. A més, s’encarreguen de controlar l’ús de les mascaretes.

Els policies d’aquests grups patrullen a peu, amb escúters, vehicles de quatre rodes, bicicletes, vehicles tipus quad i amb dues embarcacions semirígides, i es desplegarà fins a finals de setembre.

Etiquetes associades a la notícia