Parcs, zones verdes i arbrat es posen a punt a la tardor!

El pla especial de manteniment del verd s’executarà durant la tardor, com a reforç dels treballs que es fan habitualment, per ajudar a restituir la situació atípica generada per la crisi de la covid-19. L’actuació inclou el desbrossament d’escocells, la poda d’arbusts i arbrat, la plantació d’un miler d’arbres, la sega de la gespa als parcs i jardins, la renovació de 100.000 flors i la inspecció diària dels espais verds cedits a les escoles.

10/10/2020 10:29 h

Ajuntament de Barcelona

El pla preveu actuacions als deu districtes de la ciutat, que s’han acordat amb els diferents territoris.

Accions del pla de manteniment del verd per a la tardor

  • Parcs i jardins: condicionament d’espais, sega de la gespa, reparació de regs, poda d’arbusts, reparació de paviments de sauló i manteniment de parterres.
  • Escocells: manteniment dos cops per setmana amb prioritat als carrers de més ús ciutadà, amb l’ús mínim d’herbicides químics i la sembra d’espècies de flors que ajuden al control de les plagues.
  • Arbrat: reposició als escocells que s’han quedat buits, plantació d’un miler d’exemplars, revisió biennal de risc (enguany, de 119.000 arbres) i poda quadriennal (enguany, de 36.000 arbres).
  • Espais verds cedits a les escoles: inspecció diària, eliminació d’elements de risc, revisió de mobiliari, neteja de paviments tous, reposició de sauló, sega de parterres i eliminació d’herbes.
  • Flors: al novembre, com cada any, se substituiran les espècies d’estiu per les d’hivern. En total, es plantaran prop de 100.000 unitats, 5.500 metres quadrats.

La gestió del verd es farà, com és habitual, des d’una perspectiva ecològica, amb l’ús sostenible dels recursos, la protecció del patrimoni natural, la minimització de l’ús d’herbicides químics, una poda menys invasiva i el màxim respecte als processos naturals i l’entrada de flora espontània.

L’equip encarregat del manteniment dels espais verds de la ciutat està format per més de 700 persones, repartides en 50 brigades de jardineria, 16 equips de poda, 18 equips de reg i 6 equips de suport logístic i d’infraestructures.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades