Reforç de l’atenció a les dones en situació de violència masclista davant la covid-19

El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a dones en situació de violència masclista s’ha reforçat per fer front a la situació generada per la covid-19. Durant l’estat d’alarma s’han atès menys urgències, però amb casos molt més greus. Les dones en risc han sol·licitat menys ajuda per por de sortir del domicili davant la recomanació de quedar-se a casa i la incertesa econòmica.

26/08/2020 16:20 h

Ajuntament de Barcelona

Les urgències ateses durant l’estat d’alarma al SARA han estat 144, la meitat de les que es van atendre durant el mateix període del 2019, 284. Les xifres, però, s’han igualat a les d’altres anys després del confinament.

A més, la percepció de les dones ateses pel servei és que la seva situació i la de la seva família ha empitjorat durant l’emergència sanitària.

Les trucades al telèfon d’atenció de la Generalitat, el 900 900 120, han augmentat en 1.068 fins al 17 de maig. La majoria de trucades han estat per demanar informació sobre els serveis i no per urgències.

Més servei per garantir l’acompanyament

Els serveis del SARA, que s’han mantingut actius en tot moment, s’han reforçat durant l’estat d’alarma per garantir l’atenció en la situació d’emergència sanitària actual.

El seguiment de dones ateses amb anterioritat s’ha intensificat per trencar l’aïllament, assegurar que se sentin acompanyades i facilitar-los la sortida del domicili de l’agressor durant el confinament. En total s’han fet 8.566 intervencions, un 135% més.

El nombre de places d’allotjament disponibles per acollir persones que pateixen violència masclista s’ha incrementat ara amb 30 places més, fins a arribar a 260 aquest estiu.

En trobareu tota la informació al web barcelona.cat/bcnantimasclista.

Notícies relacionades