Arriba la ciutat de Nadal

Les activitats nadalenques tornen a la ciutat. Centenars de propostes ompliran de màgia tots els districtes i, sobretot, el centre de la ciutat i els eixos comercials per fomentar-hi l’activitat del comerç de proximitat, greument afectat per la crisi econòmica i social provocada per la covid-19.

28/11/2020 12:35 h

Ajuntament de Barcelona

Les novetats i activitats principals d’aquest Nadal són les següents:

Més llum que mai als carrers

Del 26 de novembre al 7 de gener Barcelona s’il·lumina amb més de 100 quilòmetres de llums nadalencs, i els 39 mercats municipals també tenen una ornamentació especial. Alguns carrers i places, com la plaça de Catalunya, tenen llums de Nadal per primera vegada, i el carrer de Balmes els recupera després de molts anys.

Un homenatge a la ciutadania a la plaça de la Universitat

Del 26 al 30 de novembre s’ha instal·lat a la plaça de la Universitat un muntatge lumínic. S’hi projecten frases, pensaments de veïns i veïnes anònims que defineixen el moment actual de la pandèmia de la covid-19 a través de vivències personals.

Un centenar d’activitats als eixos comercials

Nadal arriba als barris amb cent propostes per promoure el comerç de proximitat.

A cada districte hi haurà cinc instal·lacions on s’oferiran espectacles, deu per districte i amb un aforament limitat. Serà una programació de propostes de dansa, titelles, teatre, concerts i espectacles visuals. Trobareu més informació de les activitats a barcelona.cat/nadal.

Festival de Nadal de Barcelona

Del 19 al 30 de desembre més d’una vintena d’activitats musicals i d’arts escèniques tindran lloc a la plaça de Catalunya. Seran un centenar de sessions i activitats que es dividiran en tres franges horàries:

  • Matins familiars per a nens i nenes de 4 a 12 anys, de les 10.00 a les 14.00 hores.
  • Tardes culturals amb propostes de circ, dansa i música.
  • Nits universals amb el Conte de Nadal, de Charles Dickens, com a protagonista. Serà un espectacle singular que combinarà les arts de carrer amb la música i les arts plàstiques.

Cal reservar entrada a barcelona.cat/nadal.

Fira de Consum Responsable

La plaça de Catalunya serà la seu de la sisena Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. Enguany la fira tindrà control d’accés i un aforament del 30%.

Aquesta edició, que se celebrarà del 18 al 30 de desembre, coincideix amb l’inici dels actes de Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible 2021.

El tió de Nadal al Mercat de Sant Antoni

Al fossat del Mercat de Sant Antoni hi haurà una instal·lació audiovisual perquè tothom que s’hi acosti pugui fer cagar el tió.

Sons de Nadal, concerts sorpresa des dels balcons

Del 17 de desembre al 5 de gener s’organitzaran un centenar de concerts sorpresa de jazz en diferents balcons dels districtes de la ciutat. S’anunciaran pocs minuts abans de començar, per evitar l’efecte crida.

La cançó de Nadal

Per primera vegada, la ciutat té una cançó de Nadal, creada per la cantant i compositora Paula Valls.

Cap d’Any, des de casa

El 2020 s’acomiadarà de la ciutat amb unes campanades i un espectacle de focs artificials que es podrà veure des de casa, des de tots els districtes de la ciutat.

Nadal al Port Olímpic

Per primera vegada, al Port Olímpic s’organitzaran diferents activitats, de l’1 al 5 de gener.

La Fàbrica dels Reis a la Fabra i Coats

Un cop més, la Fàbrica dels Reis obre les portes als més menuts perquè coneguin tota la maquinària i els preparatius necessaris per fer possible que tots els regals arribin a les llars de la ciutat durant la nit de Reis. Estarà oberta els dies 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

Els preparatius per a l’arribada dels Reis d’Orient al Fòrum

Del 28 de desembre al 5 de gener el Fòrum serà la ubicació que han triat els Reis d’Orient per recollir les cartes dels nens i nenes. Enguany, excepcionalment, els patges i els Reis hi seran presents virtualment.

Barcelona Christmas Tour 

Aquest any es pot gaudir d’una ruta nocturna en autobús de dos pisos per descobrir els indrets i espais de la ciutat amb decoració i il·luminació nadalenques. El Barcelona Christmas Tour fa un recorregut pels carrers, les avingudes i els edificis més emblemàtics de la ciutat, com la plaça de Catalunya, la catedral, la Via Laietana, el passeig de Gràcia o el passeig de Colom, entre d’altres.

Informació pràctica:

  • Trajecte de 90 minuts de durada
  • Sortides: a les 18 i les 19.45 hores, els dijous, divendres, dissabtes i diumenges (excepte els dies 24 i 25 de desembre i el 31 de desembre i l’1 de gener), des de la parada del Barcelona Bus Turístic del costat Besòs de la plaça de Catalunya (davant d’El Corte Inglés)
  • Fins al 3 de gener

Més informació

Etiquetes associades a la notícia