Comença a Nou Barris el projecte Connectem Barcelona

El projecte Connectem Barcelona, d’inclusió digital als barris, s’ha estrenat aquesta setmana a la Trinitat Nova, al districte de Nou Barris, amb una prova pilot que facilitarà l’accés a internet de qualitat a 400 llars vulnerables, a través de la cessió d’ordinadors portàtils, encaminadors i targetes SIM i un desplegament de recursos formatius per reduir la bretxa digital.

23/10/2021 10:10 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’Enquesta sobre la bretxa digital a Barcelona (2020), un 8,1% dels veïns i veïnes de la ciutat no tenen accés a internet. El projecte Connectem Barcelona busca assolir la bretxa digital zero i lluitar contra la nova font de desigualtat social que suposa la digitalització i que sovint augmenta les situacions de vulnerabilitat.

Durant la setmana, el Casal de Barri Trinitat Nova ha fet vuit sessions per entregar els ordinadors portàtils i la resta de material a les famílies que participen en el programa i per avaluar les competències digitals dels beneficiaris.

La prova pilot iniciada a la Trinitat Nova servirà per avaluar la reducció de la bretxa digital en una dimensió triple: d’accés, de dispositius i d’habilitats o coneixements necessaris per a l’aprofitament tecnològic.

Formacions i suport d’agents TIC

El Pla de capacitació i acompanyament es basa en tres pilars, encapçalats per quatre agents TIC que tindran la funció d’acompanyar les persones beneficiàries i donar-los suport amb una atenció permanent al casal del barri, el mercat municipal, el Punt Òmnia i l’Institut Escola Trinitat Nova.

A més, les persones que participen en el programa Connectem Barcelona tenen a la seva disposició un conjunt de materials per a la capacitació bàsica en l’àmbit digital. Finalment, s’oferiran sessions en format de classe magistral per ampliar coneixements.

Un treball conjunt amb 30 organitzacions

En el programa Connectem Barcelona, impulsat pel consistori, hi col·laboren una trentena d’organitzacions, operadores de telecomunicacions, fabricants de dispositius digitals i de programari, entitats representatives de l’ecosistema tecnològic a Catalunya i entitats del tercer sector, del districte de Nou Barris i de la Trinitat Nova.

Notícies relacionades