L’ampliació extraordinària de les terrasses serà vigent tot el 2021

L’ampliació extraordinària de les terrasses de bars i restaurants es prorrogarà i serà vigent fins al 31 de desembre de 2021. L’objectiu és reforçar el suport a un sector fonamental per a la reactivació econòmica de la ciutat i la cohesió social dels barris. L’equip que gestiona les 4.878 sol·licituds rebudes fins ara s’ha multiplicat per quatre per agilitar-ne la tramitació.

06/07/2020 17:33 h

Ajuntament de Barcelona

El 20% de les peticions d’ampliació de terrasses que s’han rebut ja s’han resolt:

  • Admeses a tràmit: 3.604
  • Resoltes: 689
  • Autoritzades: 444
  • Denegades: 245

Un equip de 72 persones gestiona la tramitació de les sol·licituds i es preveu que el cent per cent de les sol·licituds s’hagin resolt la primera quinzena d’agost.

Un total de 25.000 metres quadrats guanyats als cotxes

El 60% de les peticions demanen situar la terrassa a la calçada. Segons les estimacions de les sol·licituds que s’autoritzaran, uns 25.000 metres quadrats d’espai públic que fins ara eren per als cotxes i motos es transformaran en espais de socialització de bars i restaurants.

Per condicionar l’espai i habilitar-hi la instal·lació de taules i cadires, s’han executat una vuitantena d’actuacions a l’espai públic, que continuaran a mesura que s’autoritzin més llicències.

Què es pot sol·licitar?

L’ampliació de la terrassa o una llicència nova de fins a quatre taules a la vorera o sis a la calçada.

  • Les ampliacions o llicències noves es poden sol·licitar a través del portal de tràmits municipal.
  • Per a consultes i informació, s’ha habilitat un web específic i un telèfon d’atenció a través de Barcelona Activa: 900 533 175.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades