Sis noves intervencions en escales mecàniques i ascensors gràcies als fons europeus

Els 9,4 milions atorgats, que suposen un 13% dels que la ciutat va rebre en la convocatòria del 2021 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’ajudes provinents dels fons europeus, permetran millorar la mobilitat de molts ciutadans i fer més fàcil l’accés a determinats punts dels barris de muntanya.

13/03/2022 11:20 h

Ajuntament de Barcelona

Concretament, les actuacions, algunes de les quals ja s’havien començat, es faran als districtes següents:

  • Horta-Guinardó: renovació dels dos ascensors inclinats del carrer del Telègraf, escales mecàniques del carrer d’Arenys i substitució de les del carrer de l’Alguer. Les actuacions duraran fins al juliol del 2022, l’abril del 2022 i el setembre del 2023, respectivament.
  • Nou Barris: escales mecàniques al carrer de les Agudes i substitució de les de l’avinguda dels Rasos de Peguera, tant les de la zona esportiva com les del mercat. Les actuacions duraran fins a l’octubre del 2022 i el setembre del 2023, respectivament.
  • Gràcia: escales mecàniques a la baixada de la Glòria. L’actuació durarà fins al maig del 2024.
  • A més, es faran reversibles escales mecàniques de diversos punts de la ciutat. L’actuació durarà fins al setembre del 2023.

Una xarxa complexa que beneficia 21 milions de persones

Actualment la ciutat disposa d’una xarxa complexa d’escales mecàniques i ascensors verticals i inclinats a l’espai públic, que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o als quals és complicat d’accedir.

En total hi ha 144 infraestructures de mobilitat i accessibilitat a tota la ciutat: 93 escales mecàniques, 46 ascensors verticals i 5 ascensors inclinats, que desplacen 21 milions de persones cada any.

L’últim diagnòstic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat va constatar un alt grau d’accessibilitat a la ciutat, si bé encara hi ha reptes que cal continuar abordant. Les polítiques públiques en aquest àmbit es van compartir en les sessions de treball prèvies a la Cimera Mundial de la Discapacitat 2022, que van tenir lloc els dies 16 i 17 de febrer.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades