Comencen les obres de la nova promoció d’habitatge públic a la Trinitat Vella

Els nous pisos de l’àmbit de la presó de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, s’han començat a construir aquest mes d’octubre. En aquesta primera fase del projecte les obres permetran aixecar un dels dos blocs d’habitatge públic on es començaran a reallotjar les famílies afectades per la renovació urbana dels entorns, que fa més de vint anys que esperen.

06/10/2022 16:34 h

Ajuntament de Barcelona

En total es construiran 129 pisos per reallotjar famílies que viuen en edificis dels entorns en condicions precàries. En aquesta primera fase del projecte es construiran 41 pisos. Les obres del segon bloc, de 53 pisos, començaran d’aquí a uns mesos, i un cop s’enderroqui la presó es completarà la segona part del primer bloc amb 35 habitatges més.

Les obres arriben després de l’acord amb la Generalitat el 2021 per reprendre el trasllat de les antigues presons de Wad-Ras i la Trinitat Vella cap a la Zona Franca. Quan es traslladi definitivament el centre penitenciari, a l’espai de 32.560 metres quadrats de la presó i als entorns s’hi hauran construït un total de 410 habitatges de protecció oficial, a més d’equipaments per al veïnat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades