L’espai museístic de les Cases Barates del Bon Pastor avança

Les obres del projecte d’adequació d’una illa de les Cases Barates del Bon Pastor començaran a principis del 2022 per habilitar-hi un museu que en recordarà i reivindicarà la memòria històrica.

23/08/2021 13:19 h

Ajuntament de Barcelona

L’equipament s’emplaçarà entre els carrers de Barnola, Tàrrega, Bellmunt i Claramunt i el formaran setze habitatges. D’una banda, quatre es conservaran com a cases museu, rèpliques de les originals, ambientades en diferents moments històrics. Cada habitatge disposava de tres dormitoris, un espai de cuina menjador i un pati amb un espai cobert on s’ubicaven el lavabo i l’eixida. D’altra banda, quatre cases més es destinaran a espais expositius en els quals s’explicarà la història de l’habitatge de Barcelona, i les altres vuit seran per a sales de reunions, espais de treball, aules, sales d’actes i arxiu.

Una part de la història del barri i de la ciutat

El conjunt de les Cases Barates del Bon Pastor es va construir l’any 1929, promogut pel Patronato de la Habitación. El complex el formaven un total de 784 habitatges en planta baixa, agrupats en illes rectangulars i definits per la fragilitat i senzillesa constructiva.

Ara, el projecte de museu busca recordar aquell moment de la història urbanística de la ciutat i és fruit de la col·laboració entre el MUHBA, el districte, les entitats del barri i l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor. A més, l’actuació, aprovada per la Comissió de Govern, està inclosa en el Pla de barris del districte de Sant Andreu, té un pressupost de 2,3 milions d’euros i està previst que s’acabi a principis del 2023.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades