Un Sant Joan més familiar i a prop de casa

Aquest any les celebracions de la nit més curta de l’any a Barcelona seran en petit format i a prop de casa per adequar la festa a les recomanacions de les autoritats sanitàries i a la normativa vigent durant la fase de desescalada. No es permetran les fogueres, i les platges estaran tancades a partir de les 20.00 hores del dia 23, amb restriccions d’accés a partir de les 19.00 hores, i fins a les 10.00 hores del dia 24.

10/06/2020 19:16 h

Ajuntament de Barcelona

 

Ja falta poc per a la nit de Sant Joan i enguany les celebracions s’hauran de reduir a trobades i reunions en petit format. Només es permetran les activitats que garanteixin el compliment de la distància de seguretat entre les persones i no es permetran les festes ni les aglomeracions massives.

El metro i les dues xarxes del Tram, Trambaix i Trambesòs, funcionaran fins a les 2.00 hores del dia 24 de juny.

Platges i parcs tancats 

Les platges estaran tancades des de les 20.00 hores del dia 23 fins a les 10.00 hores del dia 24 per evitar les grans concentracions que s’hi produeixen cada any. A partir de les 19.00 hores s’hi restringirà l’accés per poder-les tancar amb puntualitat. Les guinguetes també tancaran a les 20.00 hores el dia 23 de juny.

Els parcs de la ciutat tancaran a les 15.00 hores del dia 23 de juny, tot i que l’accés s’hi restringirà a partir de les 13.30 hores i només se’n podrà sortir; el del turó de la Peira tancarà a les 9.00 hores, i l’accés al turó de la Rovira es tancarà a les 18.00 hores del dia 23 de juny.

Foguerons i venda de petards autoritzats

Les fogueres de la nit de Sant Joan no estaran autoritzades, només els foguerons, sempre que estiguin encerclats degudament, ocupin com a màxim 1 metre quadrat i es facin en una superfície de totxanes i sauló, i amb un aforament reduït i controlat.

A més, del 15 de març al 15 d’octubre és època de risc d’incendis. Per això està prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat i llançar en zones boscoses objectes encesos o coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc. Això vol dir que no es pot utilitzar cap tipus d’objecte pirotècnic a les zones de Montjuïc i Collserola, ni en la franja de 500 metres que les envolta.

Pel que fa a les casetes de venda de petards, se’n permet l’obertura sempre que estiguin situades a l’espai públic i compleixin les condicions de seguretat i sanitàries.

Dispositius de Bombers i Guàrdia Urbana

Per a una festa més segura, el cos de Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana treballaran tota la nit per garantir la seguretat i atendre tots els incidents que puguin sorgir.

Els dies previs a la nit de Sant Joan els bombers inspeccionaran els 117 locals de venda de petards i casetes de pirotècnia per assegurar que compleixen les mesures de seguretat corresponents, i també revisaran els emplaçaments dels foguerons autoritzats. I durant la nit del 23, reforçaran la presència a tota la ciutat, sobretot a les zones forestals.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana desplegarà un dispositiu a tota la ciutat, i sobretot als espais on es puguin produir aglomeracions de persones, per garantir que es compleixen les mesures de seguretat previstes. També podrà restringir la mobilitat per evitar aglomeracions. Es mantindrà una atenció especial als indrets on hi hagi espais amb llenya, fusta o materials emmagatzemats que puguin utilitzar-se per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del parc de Collserola.

Durant la nit del 23 de juny s’establiran controls preventius d’alcoholèmia i drogues a tota la ciutat per prevenir riscos en la conducció.

Dispositius de neteja

Malgrat que les platges estaran tancades i que es preveuen festes més reduïdes, els serveis de neteja es doten de flexibilitat per atendre qualsevol situació que es pugui produir, amb l’objectiu prioritari de normalitzar la neteja de la ciutat durant les primeres hores del matí del dia 24 de juny. El dispositiu de neteja de la revetlla de Sant Joan estarà format per 115 equips amb un total de 281 treballadors i treballadores al conjunt de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades