Comencen les obres de la superàrea de joc al Besòs i el Maresme

Ja estan en marxa les obres de la primera de les nou grans àrees de joc projectades en diferents districtes de Barcelona. Aquest nou espai jugable serà al carrer d’Alfons el Magnànim, entre Cristóbal de Moura i Mogent, al barri del Besòs i el Maresme. Tindrà una gran estructura, amb dues torres de 5 i 6 metres d’alçada i tobogans en forma d’espiral.

17/02/2023 12:13 h

Ajuntament de Barcelona

La nova àrea de joc del districte de Sant Martí s’ha dissenyat amb criteris d’accessibilitat i disposa de plataformes de transferència i escales amb suports per garantir-hi l’accés al nombre màxim d’infants.

A més dels tobogans i les torres, l’espai tindrà elements de joc poc habituals, com un gronxador col·laboratiu de corda, un giratori a cota zero o un llit elàstic. També hi haurà gronxadors, cintes d’equilibri i un sorral. Inclourà zones verdes i d’estada.

La previsió és que les obres s’acabin a finals del mes de juny.

Una ciutat jugable i inclusiva

Avui a Barcelona hi ha més de nou-centes àrees de joc, més d’un centenar de les quals s’han renovat o són noves del tot. Les superàrees de joc s’emmarquen en les mesures del Pla de joc a l’espai públic, per garantir el dret al joc de la infància a l’espai públic.

També en formen part projectes com la transformació dels patis escolars en espais naturalitzats, coeducatius i comunitaris, on es pugui jugar i aprendre a l’aire lliure; el programa “Protegim les escoles”, que també ha millorat les condicions de l’espai públic on fan vida els nens i nenes i les famílies, o “Juguem a les places”, amb dinamitzacions de joc en trenta places de la ciutat, entre altres.

Entre els beneficis d’una ciutat jugable destaquen el benestar físic, social, mental i afectiu dels nens i nenes gràcies al contacte amb la natura i el fet de poder gaudir de temps d’oci i de relació amb altres persones.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades