En marxa les obres d’una nova promoció d’habitatge públic industrialitzat a Sant Martí

Comencen les obres de 42 habitatges públics de producció industrialitzada amb fusta al carrer de Pallars, al barri del Besòs i el Maresme, que permetran obtenir nombrosos avantatges ambientals i de sostenibilitat. Serà una de les promocions de fusta més altes de la ciutat, juntament amb la promoció d’habitatge cooperatiu al pla dels Cirerers, a Nou Barris.

09/02/2023 16:01 h

Ajuntament de Barcelona

Per aixecar l’edifici es faran servir 1.103 peces fetes amb fusta d’avet roig de boscos explotats de manera sostenible, amb certificat PEFC, el sistema de certificat forestal més implantat arreu del món.

Amb un mètode d’obra tradicional, un edifici d’aquestes característiques podria trigar fins a dos anys a construir-se, però aquest sistema industrialitzat amb peces prefabricades fa que el termini es redueixi a poc més d’un any i, a més, en minimitza l’impacte en els entorns, amb menys soroll i menys pols. Es preveu que el cost d’aquesta promoció sigui de 5.034.960 euros i que els treballs s’acabin el primer trimestre del 2024.

Les promocions amb fusta són una evolució dels APROP, fets amb contenidors marítims reciclats, la primera aposta de la ciutat per crear habitatge amb el mínim impacte ambiental possible. Amb aquesta ja són nou les promocions d’habitatge industrialitzades que s’han posat en marxa a la ciutat per ampliar el parc d’habitatge públic de lloguer i assequible.

Notícies relacionades