Mesures per reforçar la seguretat al Port Olímpic

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han incrementat la presència al front marítim i al Port Olímpic per garantir la convivència i la seguretat en una de les principals zones d’oci de la ciutat, on a l’estiu es concentra molta gent tant de dia com de nit.

01/08/2019 16:07 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa accions policials, administratives i socials per reforçar la seguretat a l’àrea del front marítim i del Port Olímpic. Aquestes mesures s’han acordat de manera conjunta amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, els districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí i els operadors del Port Olímpic.

En concret, s’ha incrementat la presència dels dos cossos policials al passeig Marítim i s’ha reforçat la vigilància als locals d’oci nocturn, per tal que compleixin els horaris, la normativa de soroll… També s’ha instal·lat a la zona un estand antimasclista per informar, sensibilitzar i atendre la ciutadania en relació amb l’assetjament i les agressions sexuals. Aquesta acció va acompanyada d’un protocol d’actuació coordinat entre la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra, els serveis sanitaris i els serveis municipals d’atenció.

A curt termini, s’instal·laran més càmeres de videovigilància a la zona i se’n millorarà la il·luminació dels punts foscos. Per desenvolupar accions a mitjà i llarg termini, a partir del mes de setembre l’Ajuntament de Barcelona crearà dos grups de treball, l’un per estudiar millores futures del front marítim, i l’altre sobre l’abordatge integral dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic.

Etiquetes associades a la notícia