Augmenta la presència de la Guàrdia Urbana en el torn de nit

A partir de l’1 de juny, la Guàrdia Urbana de Barcelona activarà dues noves unitats nocturnes als districtes de Sants-Montjuïc i de Sant Martí, que fins ara treballaven a les nits de forma conjunta amb altres districtes. En tres anys els efectius destinats al torn de nit han augmentat un 71,5% respecte del 2021.

28/05/2024 12:33 h

Ajuntament de Barcelona

Amb aquestes incorporacions, les unitats nocturnes de la Guàrdia Urbana seran les següents:

  • Unitat Territorial de Nit – Ciutat Vella
  • Unitat Territorial de Nit – l’Eixample
  • Unitat Territorial de Nit – Sants-Montjuïc
  • Unitat Territorial de Nit – San Martí
  • Unitat Territorial Nocturna – les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia
  • Unitat Territorial Nocturna – Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu

Les unitats territorials de nit pertanyen a un districte específic i les unitats territorials nocturnes en cobreixen més d’un.

L’objectiu és continuar millorant la resposta policial a les noves realitats i problemàtiques emergents, i modelar l’organització a les demandes de la ciutat per garantir i millorar la seguretat i la convivència. D’aquesta manera, els recursos s’assignen i gestionen de manera coherent, eficient i propera al territori.

Des de l’any 2021 la presència de la Guàrdia Urbana en el torn de nit ha augmentat de manera progressiva, i s’ha passat de quatre unitats nocturnes operatives a sis, i de 435 agents a 746, un augment del 71,5%.

El 72% dels efectius nocturns pertanyen a les unitats territorials del cos policial, i la resta a unitats centralitzades, com ara la Divisió de Trànsit o la Unitat de Reforç a les Emergències i Proximitat.

Etiquetes associades a la notícia