Canvis en la circulació als entorns de l’estació de Sants a partir del juliol

S’estan acabant els treballs per traslladar gran part del trànsit motoritzat de la banda de muntanya a la banda de mar de l’estació de Sants, amb la previsió que el canvi quedi implementat durant el juliol. La intervenció en la mobilitat és necessària perquè Adif pugui executar la primera fase de les obres de l’estació, que inclouran l’ampliació del vestíbul del costat de la plaça dels Països Catalans i la restitució de la plaça.

12/06/2024 19:01 h

Ajuntament de Barcelona

Les obres que permetran els canvis en la circulació consisteixen a adaptar una part del vial del costat de mar de l’estació, que fins ara era per a vianants, per convertir-lo en un vial de trànsit rodat de doble sentit de circulació, amb un carril i un carril bus per sentit. També s’adeqüen diversos trams del passeig de Sant Antoni, perquè sigui un vial de circulació, i de la zona on conflueixen els carrers de Numància, Tarragona i Provença i l’avinguda de Roma. Quan aquestes tasques s’acabin, es podran efectuar els canvis en els fluxos circulatoris, que passaran a concentrar-se a la banda de mar al juliol.

Afectacions del servei de bus

Els canvis en la mobilitat també afectaran els recorreguts i les parades de diverses línies d’autobús. Les terminals de les línies 27 i 78 passaran de la plaça dels Països Catalans a la plaça de Joan Peiró, on la línia V5 conservarà la parada actual. A la banda de mar, la línia H10  disposara de parades en ambdós sentits, i la línia 115, en sentit Besòs. Les parades de la línia 109 s’ajustaran per seguir mantenint una bona connectivitat amb l’estació de Sants.

Una estació oberta i integrada al barri

Quan s’acabi la remodelació, impulsada per ADIF, l’estació de Sants serà un espai integrat al barri, i s’hi podrà accedir per totes les façanes. L’edifici serà sostenible i lluminós, i als entorns es guanyarà un 85% d’espai per a vianants.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades