Cap de setmana: Barcelona Districte Cultural, Festes de San Froilán i del Roser i fira medieval

El primer cap de setmana d’octubre ens porta un seguit de propostes per passar-ho d’allò més bé malgrat que l’estiu s’hagi acabat. Comença una nova edició del Barcelona Districte Cultural, el circuit d’espectacles que porta la cultura als barris de tots els districtes de la ciutat. Nou Barris celebra la festivitat de San Froilán, patró de la ciutat gallega de Lugo, la Rambla es vesteix de flors per la Festa del Roser i l’edat mitjana reviu a la Creu Coberta amb la XIII Fira Medieval.

03/10/2018 16:22 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Aquest cap de setmana torna Barcelona Districte Cultural, el circuit d’espectacles que fins al 31 de desembre acostarà de nou la cultura als barris dels 10 districtes de la ciutat. En aquesta nova edició participen 21 equipaments de proximitat, on s’han programat més d’una trentena de propostes artístiques i prop de 160 funcions de diverses disciplines com el teatre, la dansa, el circ, la música, l’audiovisual i el cinema.

Divendres, 5 d’octubre, el Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” ofereix l’espectacle musical Notes & Films, d’Ensemble Una Cosa Rara; el centre Can Clariana Cultural, l’espectacle de circ Envà, d’Amer i Àfrica Circ Cia.; el Centre Cívic Urgell, l’actuació musical Lucha libre, de Flamingo Tours, i el Centre Cívic Matas i Ramis, el documental sobre el músic Michel Petrucciani, entre altres propostes artístiques i culturals.

Dissabte, 6 d’octubre, el Centre Cívic Zona Nord ofereix l’espectacle teatral Penèlope, de Pepa Plana, i l’Auditori Sant Martí i el Centre Cívic Matas i Ramis projecten documentals i curts d’animació per als més petits. Consulteu tota la programació del Barcelona Districte Cultural clicant aquí.

San Froilán, a Nou Barris

San Froilán és el patró de la ciutat gallega de Lugo, i la comunitat de gallecs i gallegues que viuen a Barcelona ho celebren des de fa anys. Organitzades per l’Asociación Cultural Amigos de San Froilán, les festes tenen lloc del 5 al 7 d’octubre a la plaça Major de Nou Barris i inclouen actuacions musicals, un vermut, una missa en honor a San Froilán i l’actuació de l’Orquesta Compostela. Consulteu-ne tota la programació en aquest enllaç.

La Festa del Roser

Del 5 a l’11 d’octubre, la Rambla celebra la festa major en honor a la Mare de Déu del Roser amb un munt de propostes culturals i de lleure per viure o redescobrir un dels punts més icònics i universals de la ciutat. Un dels actes més destacats de la festa, organitzada des del 1962 pels Amics de la Rambla, és “La Rambla en flor”, que permet contemplar una trentena d’edificis emblemàtics de l’avinguda adornats amb flors. Consulteu-ne la programació clicant aquí.

Fira Medieval

La Creu Coberta (Sants-Montjuïc) celebra dissabte i diumenge durant tot el dia la Fira Medieval a l’eix comercial, en què els comerciants del carrer i d’altres punts de Catalunya, amb vestits d’inspiració medieval, venen productes gastronòmics i d’artesania. La fira, que vol recuperar el passat medieval del barri d’Hostafrancs, oferirà diverses activitats per reviure l’esperit de l’edat mitjana.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades