Cap de setmana: Comiat de la Prospe Beach, diables al Poble-sec i gegants de Sant Jaume

L’últim cap de setmana de juliol ens porta la festa de comiat de la Prospe Beach, al barri de la Prosperitat; una nova edició de la Diada Infernal organitzada pels Diables del Poble-sec, i una trobada gegantera a la plaça de la Mercè, amb els Gegants de Sant Jaume: la Mercè, en Ferran i el gegantó Ullets. Cultura de barri i popular per gaudir dels dies de festa, tot i la calor.

25/07/2019 12:25 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Divendres a la tarda (a partir de les 18.00 hores) se celebrarà la festa de comiat de la Prospe Beach 2019, que aquest any ha complert 25 anys. Del 4 al 27 de juliol el sòl de la plaça d’Àngel Pestaña queda ple de sorra perquè s’hi facin activitats esportives, com competicions de tennis i vòlei platja, i familiars, com cinema a la fresca, matins infantils i una menjada de síndries.

Per cloure aquesta edició, s’ha organitzat un comiat popular al Casal de Barri de Prosperitat. La celebració començarà amb una festa d’escuma, amb la companyia Més Tumàcat, i acabarà a les 22.00 hores amb un concert de León Demaria & The Vital Breddas, que toquen reggae.

Nit infernal al Poble-sec

El barri del Poble-sec està de festa major, i un dels actes centrals per a dissabte al vespre és la Diada Infernal, organitzada pels Diables del Poble-sec. A les 21.00 hores es farà una tabalada, que començarà a la plaça del Sortidor i acabarà a la plaça de Navas. En aquest punt s’iniciarà, a les 22.00 hores, el correfoc adult, que s’acabarà al carrer de la Font Honrada.

La Festa Major del Poble-sec va començar el 19 de juliol i s’acabarà diumenge. Per a l’últim cap de setmana de festa s’han organitzat moltes activitats lúdiques i culturals. Divendres hi haurà un torneig d’escacs, un tast de menjar vegà, activitats familiars, una classe de zumba i música. Dissabte també es faran activitats feministes, una ballada de swing i un sopar veïnal. Diumenge podreu participar en una trobada de puntaires, un vermut flamenc i el final de la festa.

Trobada dels gegants de Sant Jaume

La tarda de dissabte més propera a la diada de Sant Jaume se celebra una trobada gegantera a la plaça de la Mercè, en què participen els gegants de Sant Jaume: la Mercè, en Ferran i el gegantó Ullets. En la trobada, en el marc de la qual es farà una cercavila pel barri, hi participaran bona part dels gegants de Ciutat Vella, així com els de Sant Andreu de Palomar i d’altres indrets de Catalunya, com els gegants d’Arenys de Mar i els de Girona.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades