Cap de setmana: Festes majors al Poble-sec, Vallbona i la Clota, i exposicions a La Virreina i al MNAC

L’estiu avança i continuen les festes majors als barris barcelonins. Aquest cap de setmana és el torn del Poble-sec (Sants-Montjuïc), Vallbona (Nou Barris) i la Clota (Horta-Guinardó), amb actes festius, lúdics i de cultura popular. La Virreina Centre de la Imatge estrena tres exposicions, que es podran veure fins a la tardor, i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presenta la primera gran exposició retrospectiva sobre l’obra del fotògraf Oriol Maspons.

17/07/2019 15:14 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Tres barris barcelonins celebren aquests dies la festa major. El Poble-sec (Sants-Montjuïc) inaugurarà divendres a la tarda (a partir de les 19.30 hores) el programa festiu amb el toc de festa i el pregó. Dissabte tindrà lloc una cercavila, un dinar popular i una actuació castellera. També hi haurà un concurs de paelles, un ball popular, actes de reivindicació feminista i una trobada de jocs de taula. Per a diumenge el programa d’actes inclou un aperitiu popular, sardanes i havaneres. La festa major continuarà fins al 28 de juliol. Consulteu-ne el programa aquí.

Del 18 al 21 de juliol el barri de Vallbona, al districte de Nou Barris, celebrarà la festa major amb un programa per a tots els públics que inclou un festival infantil, una gimcana, menjars del món, activitats per a la gent gran, una festa d’aigua, torneigs esportius i un ball en una discoteca mòbil. Trobareu totes les activitats de la festa major aquí.

Divendres també serà el primer dia de la Festa Major de la Clota, que començarà amb el taller “Fes-te’l tòtil!”, en què podreu fer una màscara de gripau per al correaigua i plantar llavors amigues de les abelles en testos reciclats. Dissabte (a les 17.00 hores) tindrà lloc el correaigua, en què tothom ha d’estar preparat per mullar-se. La festa s’acabarà diumenge amb tallers, jocs de taula, un concert d’havaneres i un correfoc. Consulteu-ne el programa aquí.

Tres exposicions noves a La Virreina Centre de la Imatge

La Virreina Centre de la Imatge, a la Rambla barcelonina, inaugurarà dissabte tres exposicions, que podran visitar-se fins al 20 d’octubre. L’exposició “Àngels nous” presenta per primer cop el seguiment fotogràfic que Jorge Ribalta va fer durant tretze anys (2005-2018) de la transformació de la plaça de la Gardunya (Ciutat Vella), fixant-se especialment en els canvis relacionats amb la morfologia i els usos públics.

“La utopia paral·lela. Ciutats somiades a Cuba (1980-1993)” se centra en la reflexió sobre l’espai urbà i la utopia col·lectiva a partir del treball i la mirada d’arquitectes cubans de finals del segle XX. Per la seva banda, “Panòptic_Frontera 601” explora els processos de militarització fronterera i la violència exercida pel poder estatal contra la població migrant. Trobareu més informació sobre les tres exposicions aquí.

“Oriol Maspons, la fotografia útil (1949-1995)”

El Museu Nacional d’Art de Catalunya presenta la primera gran exposició retrospectiva de l’obra del fotògraf barceloní Oriol Maspons (1928-2013), que va tenir un paper clau en la renovació del llenguatge fotogràfic a Espanya en els anys cinquanta i seixanta del segle passat. La mostra, que es podrà visitar fins al 12 de gener de 2020, recorre més de quatre dècades (1949-1995) d’activitat en els camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat. En trobareu més informació aquí.

Etiquetes associades a la notícia