Cap de setmana: “Mirades del verd”, fotografies sobre la vida cultural barcelonina i festival d’art sostenible

Abans que comencin les festes nadalenques, el primer cap de setmana de desembre arriba amb tres propostes culturals de caire ben diferent. En primer lloc, “Mirades del verd”, una exposició itinerant sobre les zones verdes de la ciutat i les persones que les han fet créixer. En segon lloc, una exposició sobre l’obra fotogràfica d’Eduard Olivella i la vinculació que té amb la vida cultural barcelonina. I per acabar, dissabte i diumenge se celebra el Festival Internacional d’Art Sostenible de Catalunya, que mostra obres d’art i organitza espectacles d’art en viu, música i gastronomia per conscienciar sobre temes clau per al futur com el medi ambient o els moviments migratoris.

05/12/2018 17:23 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

L’exposició “Mirades del verd” permet descobrir l’evolució i el creixement dels parcs i jardins de Barcelona des de diverses perspectives: el seu origen i història (des del segle XIX fins al moment actual); els beneficis que aporten per a la biodiversitat, la salut i la vida comunitària, i el testimoni dels jardiners i jardineres que hi han treballat al llarg dels anys.

L’exposició s’instal·la de manera itinerant en cinc espais verds de la ciutat: el parc del Guinardó (de l’1 al 17 de desembre), el parc Central de Nou Barris (del 18 de desembre al 7 de gener), el parc de Joan Miró (del 8 al 29 de gener), la plaça de Lesseps (del 30 de gener al 19 de febrer) i el parc de la Barceloneta (del 20 de febrer al 12 de març). Es pot visitar de les deu del matí a les sis de la tarda, tots els dies de la setmana. Consulteu-ne més informació aquí.

Vida cultural barcelonina

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona presenta l’exposició “Eduard Olivella. Documentant cultura”, una selecció de més de cent fotografies i documents que repassa la trajectòria professional d’Olivella, fotògraf autodidacta, professor i crític, i la seva relació amb la vida cultural barcelonina.

La mostra, que es podrà visitar fins al 18 de maig de l’any vinent, documenta vivències i experiències de les classes mitjanes barcelonines des de principis dels anys setanta del segle passat fins després dels Jocs Olímpics, un període que es va caracteritzar per un gran dinamisme i una expansió del consum cultural.

Festival d’art sostenible

Dissabte i diumenge, el festival Drap-Art 18 convertirà el Museu Marítim de Barcelona en el centre de la cultura mediterrània. El certamen internacional d’art sostenible presenta en aquesta edició 60 obres d’art, 50 artistes, art i música en viu, tallers, conferències i gastronomia per augmentar la consciència social davant els problemes mediambientals i socials en el Mediterrani i la costa catalana.

En l’edició d’aquest any participen diversos artistes que faran espectacles en viu. Així, per exemple, l’artista alemany Boris Hoppek sensibilitza el públic sobre la immigració des d’una perspectiva particular en què predominen l’humor negre i l’ambigüitat. El pintor Francisco de Pájaro, artífex del muntatge Art is Trash, utilitza la brossa com a element artístic.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades