El Sant Jordi Club es cobrirà de plaques fotovoltaiques

L’Anella Olímpica avança en el compromís amb la sostenibilitat amb la col·locació de 896 plaques fotovoltaiques als 2.300 metres quadrats de la coberta del Sant Jordi Club. La instal·lació, que estarà llesta en menys d’un any, permetrà generar 655.000 kWh cada any, l’equivalent al consum anual de 200 llars.

02/03/2023 14:37 h

Ajuntament de Barcelona

L’energia generada per aquestes plaques fotovoltaiques, juntament amb les que es col·locaran, més endavant, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, cobrirà pràcticament tots els consums energètics ordinaris del conjunt d’edificis de l’Anella Olímpica.

La instal·lació garantirà un estalvi anual de 89,1 tones de CO2. Per tant, serà un salt de gegant en l’estratègia de transició ecològica i ambientalització de l’Anella Olímpica.

Aquest projecte s’afegeix a altres accions en l’àmbit energètic a l’Anella Olímpica, com la col·locació progressiva de llums LED o la substitució dels equips de climatització per models nous més eficients, amb una reducció de prop d’un 35% del consum en els últims 10 anys.

També es fomenta la recollida selectiva i el reciclatge de residus durant els esdeveniments que hi tenen lloc, amb una atenció especial a l’eliminació de plàstics d’un sol ús, que se substitueixen per material compostable o reutilitzable. A més, sempre que és possible, s’afavoreix l’economia circular cedint material reaprofitable a entitats socials.

 

Notícies relacionades