Comença la transformació del bloc 7 de Can Batlló en la nova EMAV

Han començat les obres per rehabilitar el bloc 7 de l'antic recinte industrial de Can Batlló i convertir-lo en la nova seu de l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), conservant-ne tota l'estructura de l'edifici i els elements arquitectònics originals de la façana. La inversió és de 12,9 milions d'euros i estarà enllestida per inaugurar a finals de 2018 la nova EMAV, amb més capacitat i visibilitat.

18/04/2017 19:26 h

Districte Sants-Montjuïc

Al bloc 7 de Can Batlló, l’Escola de Mitjans Audiovisuals disposarà d’una superfície estimada de 5.460 m2, que acolliran fins a 600 alumnes, en comptes dels 425 que té actualment l’escola a la seu de la via Laietana. Alhora, la transformació d’una antiga nau fabril en centre de creació audiovisual posa en valor l’edifici, conservant-ne el patrimoni tècnic i l’essència dels elements estructurals existents, però el dota de nova activitat d’alt valor afegit, amb espais tant per a la creació i com per al desenvolupament de noves tecnologies i de coneixement.

La nova EMAV serà ben visible des de la Gran Via de les Corts Catalanes, una entrada i sortida ben important de la ciutat. El mur que fins ara tancava el recinte i tapava la nau es rebaixarà fins deixar-ne només el suport per a un talús enjardinat que ressaltarà la vista de l’edifici rehabilitat.

Aquestes obres formen part del procés de transformació del conjunt de l’antic recinte fabril de Can Batlló, que s’ha accelerat els darrers mesos amb l’adquisició de diversos espais per part de l’Ajuntament i la tramitació d’una Modificació del Pla General Metropolità per redistribuir els espais i els usos ciutadans que s’hi desenvoluparan.

Notícies relacionades