Dol i condemna per l’assassinat d’una víctima de violència masclista a les Corts

20/12/2016 13:44 h

Redacció

Barcelona condemna fermament l’assassinat d’una dona al districte de les Corts per causa de la violència masclista. El consistori vol expressar, així mateix, el seu condol més sincer a la família i les amistats de la víctima. Per primera vegada s’activa el protocol de dol que es va establir a l’estiu conjuntament amb institucions i entitats per conscienciar la ciutadania sobre aquesta xacra. També s’ha fet un minut de silenci aquest dimecres, 21 de desembre, a les dotze del migdia a la plaça de Sant Jaume.

La investigació dels Mossos d’Esquadra ha confirmat que la dona, de 57 anys, ha estat assassinada aquest 19 de desembre a trets pel seu company, que acte seguit s’ha suïcidat.

L’Ajuntament reitera el seu suport a totes les dones víctimes de violència i es compromet a seguir treballant, conjuntament amb la resta d’institucions, per assolir el dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació de violències masclistes.

En aquest sentit, les dones que pateixen violència tenen a la seva disposició un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament mitjançant el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), ubicat al carrer de Marie Curie, 16 (tel. 93 291 59 10).

En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció durant les 24 hores, tots els dies de l’any (Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona, 900 70 30 30, o bé al d’urgències, específic contra la violència masclista, de l’Institut Català de les Dones, 900 900 120). Al web de BCN Antimasclista trobareu més informació.

Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat, per una part de la societat, com a superior. Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la ciutadania plena, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones.

 

Notícies relacionades