Dol i rebuig pel feminicidi d’una veïna de Sant Martí

Ni una menys! L’assassinat d’una dona del districte de Sant Martí, per causes de violència masclista, vulnera els drets humans més essencials i evidencia que les dones continuen estant desprotegides davant d’aquest tipus de violència. Avui al migdia ha tingut lloc un minut de silenci per condemnar aquest nou feminicidi.

09/02/2023 14:33 h

Ajuntament de Barcelona

El consistori condemna fermament les violències masclistes i particularment aquest nou feminicidi, que va tenir lloc el dimarts 7 de febrer. Per això ha activat el protocol de dol, establert amb diverses institucions i entitats, que té com a objectiu treballar cada cas de manera coordinada i mostrar el dol i el rebuig, mitjançant diferents suports comunicatius, per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat de posar fi a la violència masclista. El protocol inclou un minut de silenci, que ha tingut lloc alhora a la plaça de Sant Jaume i davant de la seu de cada districte de la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona es compromet a continuar fent els esforços necessaris per garantir el dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació de violència masclista i reitera el suport a totes les dones que pateixen aquestes situacions.

Atenció i assessorament

Totes les dones que pateixen violència masclista, així com els seus fills i filles, tenen a l’abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament.

Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA)
Carrer de Marie Curie, 16. Telèfon: 900 922 357

Telèfons d’urgències:

  • Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (24 hores): 900 70 30 30
  • Línia d’atenció a les dones de l’Institut Català de les Dones: 900 900 120

Web de BCNantimasclista

Més informació

Etiquetes associades a la notícia