Dos programes de Barcelona Activa creen prop de nou-cents nous llocs de treball

Des del mes de maig s’han creat 422 llocs de treball a través d’una convocatòria extraordinària dels projectes integrals amb contractació (PIC), que combinen formació i experiència laboral, adreçats a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral, i 450 llocs més amb Crea Feina Plus Barcelona 2021, que facilita ajudes de fins a 6.000 euros a les empreses per fomentar l’ocupació. Les dues mesures s’impulsen des del Centre de Resposta Econòmica (CECORE).

16/08/2021 11:52 h

Ajuntament de Barcelona

Els projectes integrals amb contractació (PIC), dotats amb un pressupost de prop de 5 milions d’euros, prioritzen els sectors impulsors de la recuperació econòmica com l’economia blava, la indústria 4.0, l’esport, les indústries culturals, l’economia verda, les TIC, el turisme i el comerç de proximitat. Els plans han donat preferència a les persones amb més dificultats per poder accedir al mercat laboral, com les dones (57%) i las persones de més de 44 anys (55%).

Uns col·lectius els quals també ha prioritzat Crea Feina Plus Barcelona 2021, amb percentatges fins i tot superiors en el cas de les dones (62%). Aquest programa, adreçat a persones empadronades a la ciutat en situació d’atur, ha facilitat la inclusió laboral en sectors com el comerç (21%) i les TIC (14%), amb ajudes a empreses o a autònoms que requerien contractar personal. El pressupost, en aquest cas, ha estat de 2,6 milions d’euros. Les ajudes també han estat obertes a autònoms que puguin requerir de la contractació de personal.

Per facilitar la participació de les empreses en aquest programa, s’han simplificat els tràmits i s’han gestionat les sol·licituds per via telemàtica.

Trobareu més informació d’aquests i d’altres programes a Barcelona Activa.

Més informació