Educació econòmica per a tothom

El Programa d’educació econòmica (EdEc) rep el premi Finances per a Tothom 2020 del Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i estrena una pàgina web perquè tothom pugui millorar la gestió de la seva economia personal i familiar.

26/09/2020 11:02 h

barcelona.cat

El Banc d’Espanya i la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) han reconegut l’Ajuntament de Barcelona amb el premi Finances per a Tohom 2020 a la millor iniciativa financera pel Programa d’educació econòmica (EdEc), que té com a objectiu millorar la gestió de l’economia personal i familiar. Les dues institucions destaquen l’especial rellevància en el context actual d’una iniciativa amb valors com la igualtat d’oportunitats i que vol millorar la presa de decisions i els hàbits financers.

El curs d’educació econòmica va començar fa tres anys per proporcionar a la ciutadania coneixements d’economia bàsica, sobretot a les famílies en situació de vulnerabilitat, i oferir-los eines que els permetin assolir més autonomia i benestar. De fet, el perfil majoritari de les dues-centes persones que han completat el curs fins ara és el de dones d’entre 40 i 49 anys amb infants a càrrec i usuàries dels serveis socials de la ciutat.

Més participants i versió en línia del curs

Amb la irrupció de la covid-19, el programa ha adaptat el contingut del curs al format telemàtic i estarà en disposició de promoure la formació i l’acompanyament individualitzat durant 12 mesos a 450 persones l’any.

Amb la posada en marxa del web barcelona.cat/educacioeconomica, el programa s’obre a tota la ciutadania amb una versió en línia i gratuïta del curs, que, amb coneixements teòrics, exercicis i qüestionaris, tracta temes com la importància de fer un pressupost, marcar-se objectius d’ingressos i d’estalvis, prioritzar despeses, evitar el sobreendeutament i pensar en el futur. El web també ofereix eines com el test de salut econòmica i informació d’interès per a l’economia familiar i personal de la ciutadania.

L’EdEc pretén millorar la qualitat de vida de les persones, independentment de la seva situació econòmica, i amb aquesta adaptació del programa al web s’espera arribar a un nombre de llars molt més alt.

Impulsat per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i amb la col·laboració de Barcelona Activa, el Col·legi d’Economistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i Secot BCN, el programa ha estat valorat amb un 4,8 sobre 5 per les persones que hi han participat, que han afirmat que el recomanarien a altres persones sense cap mena de dubte.

Etiquetes associades a la notícia