El barri de Porta guanyarà un nou parc amb la transformació de la plaça de Sóller

La nova plaça de Sóller tindrà molt més verd i nous espais d’estada que la facin més accessible i convidin a passejar-hi. Està previst que les obres, consensuades amb el veïnat, comencin a l’octubre i tinguin una durada d’uns quinze mesos i un pressupost de 4,5 milions d’euros.

13/05/2018 13:08 h

Redacció

La futura plaça de Sóller esdevindrà un gran espai verd, amb més de cent arbres nous i nova vegetació i arbustos distribuïts per tot l’àmbit. L’accessibilitat de la plaça es millorarà amb l’eliminació dels porxos laterals, amb una nova plataforma única al carrer de l’Estudiant que connectarà la plaça amb el passeig de la Ciutat de Mallorca, i amb diversos camins nous que travessaran la plaça de costat a costat i la connectaran amb els equipaments de la zona.

Al centre de la plaça hi haurà un gran espai d’ús polivalent i de relació, i es mantindrà el llac de just al costat de l’edifici de l’Ateneu La Bòbila. També hi haurà diverses zones d’estada amb nou mobiliari urbà, algunes de les quals inclouran àrees de jocs infantils i aparells de gimnàstica per a gent gran, una àrea d’esbarjo per a gossos i un espai de relació a manera d’àgora on s’hi podran organitzar esdeveniments.

Alhora, en el mateix àmbit també es preveu ampliar l’edifici de l’Ateneu La Bòbila i adequar-ne les instal·lacions. Així, es convertirà en un pavelló dins el nou parc, amb accés des de la mateixa plaça i conservant l’accés des del carrer de l’Estudiant. Està previst que les obres d’ampliació comencin al gener del 2019 i s’acabin al cap d’un any, i s’hi invertirà uns 3,1 milions d’euros.