El barri de Sant Antoni recuperarà 26.000 metres quadrats per a les persones

El 2019, els veïns i veïnes de Sant Antoni hauran recuperat 26.000 metres quadrats que ara es destinen als vehicles per a usos ciutadans. És l'horitzó marcat al programa Superilles per a un dels barris més densos de la ciutat i que s'implanta d'acord amb un procés de participació dut a terme amb el veïnat. El primer pas és la transformació de la cruïlla dels carrers Comte de Borrell i Tamarit en una gran plaça pública d'uns 2.000 metres quadrats.

29/10/2017 10:10 h

Ajuntament de Barcelona

Les actuacions prioritzaran els espais d’estada i de lleure, incrementant-ne el verd urbà enfront de la mobilitat privada. De fet, aquest és el criteri que regeix totes les intervencions que es duran a terme al barri. Tal com ha assegurat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz: “La ciutat exigeix una redistribució democràtica de l’espai disponible, reduint el trànsit dels vehicles més contaminants, per donar cobertura a les necessitats del veïnat”.

El Mercat de Sant Antoni, una oportunitat per al barri

La segona fase de la intervenció actuarà sobre els espais contigus a l’edifici del mercat, que també esdevindran places d’ús ciutadà amb una superfície total de 6.000 metres quadrats. D’altra banda, el Mercat de Sant Antoni entra en els darrers sis mesos d’obres, amb l’adequació dels entorns i la construcció de les marquesines que envoltaran l’edifici i que serviran de seu per al mercat dominical de llibres.