El barri del Camp de l’Arpa del Clot estrenarà un eix verd el 2023

A finals d’any començaran els treballs per transformar el carrer de la Muntanya seguint el nou model de carrer del segle XXI que prioritza el veïnat, el verd i la mobilitat sostenible, facilita els desplaçaments a peu, redueix la contaminació de l’aire i el soroll i dinamitza el comerç de proximitat de la zona. Serà el primer eix verd del barri del Camp de l’Arpa del Clot.

03/07/2022 10:04 h

Ajuntament de Barcelona

L’actuació, que es durà a terme durant onze mesos, es farà al tram del carrer de la Muntanya que es troba entre els carrers de Mallorca i Coll i Vehí, i al carrer de l’Eterna Memòria continuació del carrer de la Muntanya—, entre els carrers de Coll i Vehí i Freser. 

Actualment, el carrer té una calçada amb un carril de circulació i un cordó d’aparcament a cada banda. Les voreres són estretes, d’uns 2,25-2,35 m, i no hi ha arbres. Aquesta transformació segueix les que s’estan fent als eixos verds de l’Eixample i Sant Martí, a l’avinguda Meridiana, la Diagonal o la via Laietana: el carrer es pacificarà i passarà a ser de plataforma única, amb prioritat per als vianants i per a les bicicletes. S’hi crearan zones d’estada per fomentar els usos socials i s’hi incorporaran escocells i arbrat per generar ombra i millorar les condicions ambientals.

Pel que fa al trànsit, s’hi prioritzarà el pas de vehicles locals, i la velocitat màxima estarà limitada a 10 km/h. En el tram comprès entre els carrers de Mallorca i Vidiella, es preveu mantenir-hi la prohibició de la circulació que hi ha actualment, a excepció dels vehicles d’emergència, i es podran carregar i descarregar mercaderies als espais senyalitzats. També s’hi instal·larà enllumenat i mobiliari urbà, com bancs de fusta, aparcaments de bicicletes i una font accessible.

Un projecte compartit amb el veïnat

El projecte executiu per a la reforma ja està a punt i comportarà la renovació de més de 5.500 m2. Properament s’aprovarà en comissió de govern, i després se’n seguirà compartint l’avenç i consensuant l’execució amb els veïns i veïnes i diverses entitats del barri del Camp de l’Arpa del Clot, com s’ha fet des de l’inici.

La transformació del carrer de la Muntanya en un eix verd s’emmarca en el projecte “Fem una superilla al Camp de l’Arpa del Clot”, sorgit dels pressupostos participatius del districte de Sant Martí, i és la primera de les actuacions previstes en aquest àmbit per avançar en la pacificació de l’entorn. S’invertiran en el projecte uns 2,5 milions d’euros.

Etiquetes associades a la notícia