El Besòs es mou per la convivència i la integració

Un torneig de futbol contra el racisme i una cursa interescolar hi tenen lloc per fomentar la diversitat del barri. A través de l’esport, el Pla de barris del Besòs i el Maresme treballa la cohesió social, la convivència i la integració dels veïns i les veïnes de totes les edats i procedències.

11/05/2018 16:28 h

Ajuntament de Barcelona

Més de cent infants i joves del Besòs i el Maresme han marcat un gol al racisme en el segon torneig antiracista de futbol organitzat al complex esportiu municipal Francesc Abat, conegut com La Besonense. Diferents equips mixts han jugat diversos partits amb l’objectiu de posar fi als estereotips de gènere en l’esport i en contra de la xenofòbia i del racisme. Durant el torneig, en un mur del complex esportiu s’ha pintat un mural en què hi ha representades dones referents de l’esport.

En la sisena cursa interescolar “El Besòs batega”, més de vuit-cents nens i nenes han corregut a favor de la diversitat cultural i la integració social al barri. En la línia de meta, tots els participants han rebut el fruitellón, un esmorzar saludable compost d’una macedònia de fruites del mercat municipal que han repartit membres de la cooperativa Gregal.

L’esport és una eina a través de la qual el Pla de barris treballa la cohesió social i la convivència, i fomenta la diversitat cultural dels barris. La Besonense s’ha readaptat a les necessitats del veïnat i de les entitats del Besòs i el Maresme. Actualment, a més de ser un espai que fomenta en els nens i les nenes la pràctica de tot tipus d’esports com el criquet, el futbol sala o el softbol, l’equipament està obert al veïnat i a les entitats per fer-hi activitats lúdiques, reunions, o altres propostes.

Etiquetes associades a la notícia