El Borsí, un futur equipament de proximitat que farà història

Sota el paraigua del Pla de barris del Raval sud, el Gòtic sud i el mateix Districte de Ciutat Vella, els plans per al futur Borsí passen per ser l’ampliació de la Biblioteca Andreu Nin i, alhora, un nou equipament de gestió ciutadana que vol sumar els usos reclamats per la plataforma El Borsí per al Barri, que són espai i oferta cultural per a tot el veïnat: els més petits, els joves, famílies i gent gran.

06/06/2018 16:36 h

Ajuntament de Barcelona

El Gòtic és, probablement, un dels barris que més visiten els turistes que arriben cada dia a la ciutat. I és un barri on el seu mateix veïnat necessita un espai de trobada, on poder descansar, llegir, jugar, aprendre, pensar, xerrar o, simplement, somiar. Ara, en poc temps, aquest espai serà una realitat per a totes i tots: el Borsí és un edifici històric objecte de reclamació veïnal davant el seu desús des del tancament com a Escola d’Arts el 2009, que va ser adquirit per l’Ajuntament de Barcelona per convertir-lo en un equipament de proximitat per a veïnes i veïns del barri Gòtic.

Durant aquest darrer any s’ha treballat molt intensament entre la plataforma veïnal, el Consorci de Biblioteques i l’Ajuntament per dissenyar conjuntament el programa d’usos de l’edifici a fi que el concurs d’arquitectura doni el millor Borsí possible.

El nou projecte del Borsí vol restaurar i recuperar l’esplendor històrica de l’edifici amb una forta presència urbana, potenciar un arrelament més gran del futur equipament cultural al barri i ajudar a dinamitzar les xarxes veïnals i comunitàries, especialment les relacionades amb joves, cultura i convivència. Es tracta, finalment, d’afavorir, defensar i propulsar les dinàmiques veïnals i de vida quotidiana davant l’impacte del turisme massiu i l’especulació, en un barri que pateix una mancança històrica d’espai públic i de trobada entre veïnes i veïns. Un futur equipament de proximitat que farà història.

Etiquetes associades a la notícia