El bus a demanda del Farró-Galvany es posa en marxa

El districte de Sarrià - Sant Gervasi millora la mobilitat. Des d’aquest dilluns ja funciona el nou bus a demanda dels barris del Farró-Galvany, que acosta el veïnat a serveis bàsics com el CAP Adrià o l’Hospital Plató. És el quart servei públic a demanda que TMB ofereix després dels de Montbau, Torre Baró i Torre Baró Sud - Vallbona Sud.

30/11/2022 18:05 h

Ajuntament de Barcelona

Funciona amb l’aplicació El Meu Bus. Només cal registrar-se a l’aplicació, seguir les indicacions per fer la reserva i acudir a la parada d’origen quan el bus estigui a punt d’arribar. Quan no hi ha peticions l’autobús es manté aturat al punt de regulació.

La setmana passada es va fer una marxa en blanc perquè els veïns i les veïnes provessin el servei i els temps d’espera. Arran d’aquesta prova, en la qual es van informar un miler de persones, ja s’han registrat més de tres-cents usuaris nous.

La resta de línies de la zona continuaran funcionant amb la freqüència de pas habitual. La línia V11 modificarà el recorregut en direcció al centre de la ciutat a partir del 5 desembre: circularà des del carrer de Mandri pels carrers de Vico, Freixa i Vallmajor, amb dues parades noves. Després continuarà, com fins ara, per la via Augusta.

Un sistema adaptable i flexible

El recorregut del bus a demanda es basa en un sistema intel·ligent que encaixa les diverses sol·licituds de desplaçament rebudes amb antelació. En el cas del Farró-Galvany, hi ha 16 parades fixes per escollir el lloc de pujada, l’hora (de 7.00 a 21.00 hores de dilluns a divendres, de 8.00 a 21.00 hores dissabte i de 9.00 a 21.00 hores diumenge) i el punt de baixada, per a un sol dia o bé de manera periòdica.

Les peticions es poden fer trucant al telèfon gratuït o mitjançant l’aplicació mòbil, que també permet modificar una petició o cancel·lar-la, indicar si es viatja amb un cotxet de nadó o en cadira de rodes, marcar parades favorites, consultar les reserves fetes i rebre avisos de les variacions en el servei.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia