El canòdrom es transforma en un ateneu d’innovació digital i democràtica

El districte de Sant Andreu tindrà un centre de referència a la ciutat en tecnologies digitals i participació ciutadana, i serà també un espai dinamitzador per al veïnat i les entitats del barri del Congrés i els Indians. Ubicat al canòdrom de la Meridiana, el nou equipament es posarà en marxa amb la celebració de la segona edició del Decidim Fest, del 18 al 20 de novembre.

07/11/2020 10:46 h

Ajuntament de Barcelona

El nou equipament municipal es posarà en marxa aquest mes de novembre, amb els objectius següents:

  • Impulsar programes de formació i capacitació digital per promoure la inclusió digital i empoderar la ciutadania en àmbits com la privacitat i la seguretat a les xarxes, la prevenció de la violència digital o la participació a través d’eines com la plataforma Decidim Barcelona.
  • Establir convenis de col·laboració amb centres d’investigació, universitats o centres culturals per a l’estudi de qüestions com la intel·ligència artificial crítica o les dades aplicades a la participació.
  • Donar espai i suport a projectes i iniciatives d’àmbits com la tecnologia i el gènere, els videojocs, els projectes de programari lliure o el desenvolupament de la plataforma Decidim.
  • Fomentar la participació i la innovació democràtica, i facilitar processos participatius i donar-hi suport amb les eines tecnològiques necessàries.
  • Ser un espai de referència al barri del Congrés i els Indians amb un programa d’activitats, tallers i exposicions dirigit al veïnat i altres projectes com el de “Grades obertes” i iniciatives culturals perquè el nou Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica esdevingui un punt de trobada al barri.

Segona edició del Decidim Fest

La primera activitat organitzada per l’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica és la segona edició del Decidim Fest, que tindrà lloc de manera telemàtica del 18 al 20 de novembre. Seran unes jornades de debat i reflexió sobre els reptes digitals i democràtics emergents, els drets digitals en el context actual de pandèmia o la relació entre tecnologia i gènere. Tots els debats es podran seguir des del web meta.decidim.org.

Etiquetes associades a la notícia