El cap de setmana de la Mercè!

La Mercè és la festa més emblemàtica de la ciutat, i per això els barcelonins i barcelonines es preparen per viure un cap de setmana llarg farcit d’activitats i emocions. La Mercè és una festa tradicional i plena de cultura popular, com gegants, cercaviles, trobades castelleres i balls de sardanes. Però també és una festa musical, amb pop, rock, electrònica i flamenc, els sons més interessants i nous del planeta independent i espais de divulgació com el Barcelona Acció Musical - Cultura Viva. La festa major barcelonina també és un espai d’arts escèniques al carrer, d’innovació i de modernitat, d’espectacles de llum i piromusicals. Però, sobretot, la Mercè és una festa de tota la ciutat, i per això la programació d’aquest any reforça les activitats als barris i estén els actes a la llera del riu Besòs.

20/09/2018 12:50 h

Ajuntament de Barcelona

Connecteu-vos al web del Cap de Setmana!

Les Festes de la Mercè comencen divendres a la tarda amb el repic de campanes i el pregó, que aquest any pronunciarà l’actriu barcelonina Leticia Dolera. Després se celebrarà el toc d’inici, un concert de sardanes i una passejada de dracs i bèsties de foc.

Dissabte hi haurà a la plaça de Sant Jaume un matí bastoner i una cercavila, que recorrerà diversos punts de Ciutat Vella, i després començarà el festival Mercè Dansa. A la tarda, els Cors de Clavé oferiran un concert, i també hi haurà una cercavila de foc dels diables petits i, a partir de les 20.15 hores, el Correfoc de la Mercè. Diumenge continuaran els actes de cultura popular, i al migdia, a la plaça de Sant Jaume, se celebrarà la Diada Castellera de les colles convidades, amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.

Dilluns la festa començarà d’hora, a les vuit del matí, amb les matinades de gralles i la Galejada Trabucaire, i continuarà amb la mostra de balls de gegants i la passejada de nans i gegants. Al migdia tindrà lloc la Diada Castellera de la Mercè, amb l’actuació de totes les colles castelleres de la ciutat. A la tarda se celebrarà la Cavalcada de la Mercè i un concert coral, i a partir de les 21.00 hores, a la basílica de la Mercè la ciutat començarà a cloure la festa amb el toc a plegar i un concert de cobla.

Lisboa és la ciutat convidada de la Mercè d’enguany, i durant aquests dies els barcelonins i barcelonines podran descobrir i viure intensament les tradicions i la cultura popular de la capital portuguesa en diversos punts de la ciutat. En trobareu més informació clicant aquí.

Cultura Viva del BAM

La Mercè 2018 escamparà la seva banda sonora per molts racons de la ciutat, on sonaran diversos tipus de música, com pop, rock, electrònica, flamenc, fados i música simfònica. En el marc del BAM Festival també es podran descobrir els sons més nous i trencadors del planeta independent.

Una activitat destacada de la festa major és el Barcelona Acció Musical – Cultura Viva, que tindrà lloc divendres (18.30 hores) i dissabte (13.00 hores) al recinte de la Fabra i Coats. En aquest espai hi haurà una fira discogràfica, quatre escenaris i un espai de xerrades, i s’hi portarà a terme un ampli programa d’activitats per donar visibilitat al teixit musical més innovador, tant en forma de propostes musicals com de propostes socials i econòmiques. S’hi oferiran una dotzena de concerts en directe.

Un altre espai emblemàtic on es faran nombroses activitats especials és La Pionera, al passeig de Calvell, al final de la rambla del Poblenou. A més de les parades d’artesania i l’oferta gastronòmica, el recinte oferirà música en viu i una selecció de les millors cerveses artesanes, que trobareu a la Fira de la Cervesa del Poblenou.

La llera del Besòs, Sant Andreu i Nou Barris

Les Festes de la Mercè continuen explorant la ciutat, i enguany han trobat un espai nou: la llera del Besòs, al barri del Bon Pastor. Dissabte, diumenge i dilluns, de les dotze del migdia a les vuit de la tarda, aquest espai oferirà un seguit d’activitats familiars, com un espectacle d’acrobàcies i equilibris provinent d’Etiòpia, espectacles de circ, tallers de danses africanes i swing.

De dissabte a dilluns el parc de la Trinitat (al districte de Sant Andreu) serà l’escenari del festival Food Trucks “L’àpat més urbà de la Mercè 2018”, on podreu practicar hip hop i danses urbanes, passejar en bicicleta i tastar plats de tota mena. També s’hi faran activitats per als més menuts, tallers, exhibicions de danses urbanes i un laboratori de ritmes i percussió.

El parc Central de Nou Barris també participarà en la festa, i acollirà activitats del Música Mercè. Divendres al vespre la Banda Municipal de Barcelona hi oferirà un concert titulat “Un mar de músiques”; dissabte serà el torn de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya; diumenge, el de l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, i dilluns, el de l’Orquesta Sinfónica Internacional Vozes.

Les arts escèniques, el circ, la dansa, el teatre de carrer i les noves tecnologies també seran protagonistes de les festes, amb espectacles en escenaris com el parc de la Ciutadella, Montjuïc i el Palauet Albéniz. Consulteu la programació del Mercè Arts de Carrer en aquest enllaç.

La llum i la pólvora són elements destacats de la festa major barcelonina. Així, el Festival Pirotècnic Internacional, el Piromusical i les projeccions a la façana de l’Ajuntament s’han convertit en cites imprescindibles que no us podeu perdre. En trobareu més informació en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia