Tornen les activitats quinzenals al Centre de Natura de Can Soler

Després de les vacances, tornen les activitats didàctiques del Centre de Natura de Can Soler. De setembre a desembre, aquesta antiga masia de Sant Genís ofereix tallers gratuïts per a tots els públics.

07/09/2020 13:27 h

Districte Horta-Guinardó

En total, s’hi faran vuit activitats, a les que cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el telèfon 664 117 871 (dimarts i dijous de 10 h a 14 h) o el correu electrònic centrenaturacansoler@bcn.cat.

Totes les activitats són gratuïtes i comencen a les 11 h.

Diumenge 13 de setembre
Seguint el ritme de l’hort: companyes de temporada
Comença un nou curs escolar i reactivem l’hort que creixerà i menjarem durant la tardor i l’hivern. Les crucíferes són les protagonistes, però no viatgen soles. En aquesta sessió coneixerem quines espècies són compatibles i quines no, en el conreu de les crucíferes.

Diumenge 27 de setembre
Let’s clean up
Jornada de neteja en que recollirem les deixalles que s’amaguen al fondal de la Font del Bacallà. És una acció comuna a tota Europa de conscienciació sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.
En col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Agència de Residus Catalana i Fundació els Tres Turons. Més informació: http://www.arc.cat/letscleanupeurope.

Diumenge 11 d’octubre
Animals vegetals
La caiguda de les fulles dels arbres és símptoma inequívoc que ha arribat la tardor. Aquest taller familiar d’experimentació amb les fulles, ens permetrà crear boniques composicions i alhora reconèixer les plantes de les quals provenen.
Taller per a famílies amb infants i persones amb motivacions artístiques. Activitat vinculada a la Setmana de la Natura 2020.

Diumenge 25 d’octubre
Cuina d’aprofitament a la tardor
Taller de cuina senzilla per degustar l’horta de tardor. Aprendrem a aprofitar del producte tot allò que habitualment llencem a la brossa orgànica.
Activitat vinculada a la Setmana Bio de Catalunya, del 17 al 25 d’octubre.

Diumenge 15 de novembre
Dibuixar la tardor
Taller d’introducció al dibuix naturalístic amb aquarel·la. Captar i plasmar als nostres quaderns, la llum i els colors de novembre són una bona excusa per iniciar-se en aquesta disciplina de la plàstica.

Diumenge 29 de novembre
Verticalitat reciclada
Us agrada l’horticultura i no teniu jardí a casa? No ho dubteu, a Can Soler us explicarem com fer un petit espai verd reduït i fins i tot vertical. I ho farem reutilitzant objectes i envasos que tindran una segona oportunitat, contenint vida en forma de plantes comestibles, aromàtiques o simplement embellidores de la vostra llar.
Activitat vinculada a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 21 al 29 de novembre.

Diumenge 13 de desembre
Seguiment d’espècies invasores
Itinerari guiat pels entorns de Can Soler amb l’objectiu de geolocalitzar i caracteritzar els focus d’aquelles espècies exòtiques que presenten un comportament invasiu pels ecosistemes mediterranis.

Diumenge 27 de desembre
Fixa-t’hi bé
Jornada de manteniment i seguiment de les caixes nius penjades al gener de 2019. Acompanyarem la sessió amb un taller per aprendre a observar els detalls que permeten reconèixer les aus més habituals del nostre entorn.
El seguiment de les caixes nius de Can Soler forma part del projecte Nius de l’Institut Català d’Ornitologia.

 

Etiquetes associades a la notícia