El Centre Municipal de Vela es remodelarà per oferir més activitats nàutiques

Inaugurat el 1992 en el marc dels Jocs Olímpics de Barcelona, unes 18.000 persones gaudeixen cada any de les activitats nàutiques que ofereix el Centre Municipal de Vela. L'equipament esportiu es remodelarà de manera íntegra per ampliar els serveis i potenciar els esports nàutics entre la ciutadania. Les obres formen part de la transformació del Port Olímpic, que impulsa l'Ajuntament de Barcelona, i del pla Pavelló Blau, per consolidar el litoral de la ciutat com un gran espai esportiu a l'aire lliure.

05/08/2022 12:35 h

Ajuntament de Barcelona

Es rehabilitaran de manera integral totes les instal·lacions del Centre Municipal de Vela i es construirà una nova sala polivalent a la part superior de l’edifici. També es repararan les diferents patologies estructurals que han aparegut a l’edifici, com filtracions d’aigua o la carbonatació del formigó.

Amb un pressupost de 4,2 milions d’euros, la reforma començarà a l’abril del 2023 i acabarà  el primer trimestre del 2024 perquè l’equipament estigui a punt per a la celebració de la Copa Amèrica de vela.

L’equipament ofereix diferents activitats, com les diferents modalitats de la vela, el surf de rem, el caiac o el submarinisme. S’adreça a tota la ciutadania i fomenta la pràctica d’esports nàutics als centres escolars de la ciutat. Des de la posada en marxa de les instal·lacions, més de 110.000 escolars han practicat vela.

El Port Olímpic, un punt de trobada de la ciutadania, l’esport, l’economia blava i la gastronomia

La remodelació del Centre Municipal de Vela forma part del pla Pavelló Blau, que vol transformar el front marítim en un gran espai per a la pràctica esportiva. Les actuacions es sumen als diferents projectes per transformar els usos del Port Olímpic, com la construcció dels nous accessos des de la Vila Olímpica, els espais dedicats a l’economia blava al dic de recer i al moll de Mestral, o el nou espai gastronòmic que s’ubicarà al moll de Gregal.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades