El ‘coaching’ laboral, sinònim d’èxit en la cerca de feina

19/04/2016 08:50 h

Marc Gómez Silvestre

“Afrontar una entrevista de feina o la cerca de treball pot generar dubtes, inquietuds, pors o incertesa”, afirma Sara Díaz Roig, responsable del servei d’orientació i recerca de feina a Barcelona Activa. “Molts cops, una persona jove necessita a algú que l’acompanyi i ajudi per definir el pla d’acció per trobar una feina, o que l’animi a reprendre els estudis i qualificar-se professionalment per a la feina que vol dur a terme”, explica Díaz. I afegeix: “A partir del coaching es donen eines i recursos per apoderar grups o col·lectius que necessiten veure reforçada la seva seguretat i autoconfiança.”

La María Victoria Vilas té 29 anys. El desembre de l’any passat va inscriure’s als cursos d’entrenament laboral (coaching laboral) en grups reduïts de vuit persones, que li han servit, segons explica, “per guanyar confiança i seguretat i per redirigir els seus objectius com a professional”. A més, la María Victoria està intentant muntar la seva pròpia empresa. Aquesta jove emprenedora ha estudiat enginyeria electrònica i continua formant-se, en línia, per treballar com a tècnic en desenvolupament d’aplicacions web. 

Actualment, hi ha quatre programes d’entrenament laboral en marxa: per millorar el desenvolupament professional, per a dones, per a persones més grans de 40 anys i per a més joves de 30 anys. Tots aquests programes tenen un percentatge d’èxit en la cerca de feina de més del 60%.

Un exemple d’èxit dels cursos de coaching laboral és el de Marcos Cerdán, un jove graduat en ciències empresarials que, després d’estar un any i mig a l’atur, va inscriure’s en el curs d’entrenament laboral per trobar una feina i des del mes de febrer treballa d’administrador i comptable per a una empresa de comunicació. El curs, de 8 hores de durada, li ha servit per guanyar confiança en ell mateix, i en les sessions de grup ha après a “treballar la seguretat i frenar els nervis”, tal com explica el Marcos.