El dentista municipal també atén infants

En marxa des d’aquest mes de febrer una nova consulta solidària que atendrà cada any uns 150 nens i nenes i 500 persones adultes en risc d’exclusió que d’aquesta manera podran rebre serveis odontològics que la cartera de salut pública encara no cobreix. L’aportació municipal serà de 120.000 euros l’any.

05/03/2021 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

El nou centre, ubicat al carrer de Bonaplata, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, és fruit d’un conveni de col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu. La previsió és que la nova consulta, atesa per professionals sanitaris i socials, realitzi unes 1.100 obturacions, 100 tractaments de càries, unes 500 higienes i unes 50 endodòncies.

El conveni de col·laboració incorpora per primera vegada l’atenció a infants que es trobin en situació de vulnerabilitat i que siguin derivats des dels diferents centres oberts de la ciutat o des del Servei d’Inserció Social de Famílies amb infants a càrrec amb una revisió i diagnòstic previ del centre d’atenció primària corresponent.

Pel que fa a les persones sense llar, hauran de ser derivades pels serveis municipals d’atenció social a l’espai públic i les entitats de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL).

Compromís amb la salut dental 

La consulta dental solidària és un pas més en l’estratègia municipal per donar cobertura als veïns i veïnes que per motius econòmics no poden accedir a tractaments odontològics, una situació que afecta un 12% de la població catalana.

Des de que es va obrir, la tardor de l’any 2018, el servei d’odontologia municipal per a persones vulnerables ja ha atès unes 2.000 persones, que han rebut més de 14.000 visites. En total s’hi han practicat 5.400 obturacions, 2.300 higienes, 1.600 pròtesis i 400 endodòncies.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades