El despertar de la primavera a Barcelona

Gaudiu de la temporada de les flors amb totes les activitats i els espais que la ciutat té preparats per a vosaltres!

23/03/2021 11:38 h

Iria Dieguez Martín

Aquest dissabte donàvem la benvinguda a la primavera, i amb ella, al bon temps. Amb l’arribada de l’estació de les flors, cada vegada és més a tocar el moment de deixar l’abric a l’armari. Per aquest motiu, Barcelona reuneix un seguit de propostes per al vostre gaudi durant les pròximes setmanes. Tasteu-les! 

Parcs i jardins

Qui havia dit que seria tan senzill llegir, dibuixar o reflexionar envoltat de pau i vegetació? Si sou d’aquelles persones que necessiteu connectar amb la natura per ser felices, heu topat la ciutat encertada. Barcelona disposa d’una àmplia oferta de parcs i jardins perquè gaudiu de la naturalesa a tocar de casa vostra.

Amb el bon temps podeu aprofitar els espais verds de la ciutat per trobar-vos amb els vostres, fer una passejada, passar una bona estona a l’aire lliure, generar un espai de lleure o, simplement, relaxar-vos. Parcs com el de Josep Maria Serra Martí, els jardins de Can Castelló, els jardins de Laribal, el parc de Cervantes, el Jardí Botànic o el turó del Putxet us esperen!

Espais per fer esport

Posar-se el calçat i la roba esportius costa menys quan saps que t’espera al carrer aire fresc per respirar. La pràctica esportiva es torna més agradable a la primavera: el fred hivernal no t’entra pel jersei i, alhora, no pateixes per un còctel de cansament i altes temperatures típic de l’estiu. Només falta l’escenari ideal perquè posar-se en forma sigui somni de molts, i Barcelona en té uns quants. Alguns d’ells són:

  • Passeig de les Aigües: córrer, fer barres, exercitar els músculs… Aquest espai ho té tot per realitzar un circuit complet d’exercicis. Podreu travessar la serra de Collserola de punta a punta mentre poseu el vostre cos a punt. Us hi atreviu?
  • Pont de Mülhberg: qui hauria imaginat que es podria córrer i assaborir unes bones vistes alhora? Situat al parc del Guinardó, aquest pont us permetrà fer una bona carrera prèvia passant per pujades, baixades, camins irregulars i un desnivell notable. La meta? Tot un regal.
  • Parc del Fòrum: típic, però no per aquest motiu menys vàlid. El parc del Fòrum té unes dimensions i uns espais que permeten fer tota classe d’esport, i moltes coses més! Tant per les escales com per les grans esplanades, podreu guimbar, esprintar i, en definitiva, córrer i no deixar de córrer. A més, amb el bon temps, notareu una agradable brisa marina que us acompanyarà durant l’entrenament. Tot un luxe, sens dubte.
  • Nike Training Outdoor Project: amb les mesures sociosanitàries imposades per la covid-19, els espais esportius han hagut d’adaptar-s’hi per seguir oferint serveis. Un d’ells és el Nike Training Outdoor Project. Ubicat a l’espigó del Gas, l’espai es presenta com un gimnàs a l’aire lliure gratuït, amb tot l’equipament necessari per realitzar fins a divuit exercicis diferents.

Activitats culturals

La cultura tampoc no s’atura a la primavera! Aquests mesos que venen, podeu gaudir d’una àmplia oferta d’activitats a la ciutat. Sou més de museus, de pel·lícules o de concerts? Teniu per escollir:

  • Cinema: si us agrada la pintura, el teatre, la dansa, l’arquitectura i la música, el cicle “Per amor a les arts” les engloba totes en diferents pel·lícules. D’altra banda, el BCN Film Fest torna aquest abril per retre homenatge a Charles Chaplin, amb més de cinquanta projeccions.

Nens i nenes

La ciutat proposa un menú infantil de categoria per als més menuts: 

  • Sala Univers: endinseu-vos en la nova exposició del CosmoCaixa i descobriu el cosmos i la seva evolució en aquesta sala nova. L’espai està preparat per estimular la curiositat científica dels visitants, a partir d’experiències interactives, objectes reals i reproduccions científiques i artístiques d’alta qualitat.
  • “Petits cinèfils: del llibre a la pantalla”: el CaixaForum ofereix un conjunt de pel·lícules que reuneixen grans aventures literàries, ara representades a través de la gran pantalla. Els films triats per a l’ocasió són La malvada guineu ferotge (Benjamin Renner i Patrick Imbert) i Ernest i Célestine: contes d’hivern (Julien Cheng i Jean-Christophe Roger).
  • La petita flauta màgica: l’espectacle es presenta com una adaptació infantil del clàssic protagonitzat per l’ocellaire Papageno i el seu amic, el príncep Tamino. D’aquesta manera, el Gran Teatre del Liceu torna la vida a una de les històries més estimades per les diferents generacions.
  • MACBA en família: el museu ofereix “En família”, una iniciativa que promou espais d’exploració artística a través de dos tallers bombolla: “House of the seas” i “Coses, cossos…, acció!”. Les activitats estan pensades per a una sola família o un grup de convivents, amb nens i nenes d’entre 2 i 12 anys.

Etiquetes associades a la notícia