Tot el fons fotogràfic popular de la Barceloneta en un web

08/06/2016 14:15 h

Districte Ciutat Vella

El dimecres, 15 de juny, a les sis de la tarda, la Casa de la Barceloneta 1761 oferirà l’acte de presentació del web que recull la memòria gràfica de la Barceloneta.

El Fons Fotogràfic Popular (FFPB) és un projecte veïnal col·laboratiu que va néixer l’any 2014 com a grup de treball de la Casa de la Barceloneta 1761 amb l’objectiu principal de reconstruir la memòria gràfica del barri. El fons es basa fonamentalment en les aportacions de fotografies dels veïns i les veïnes i de les entitats del barri i les institucions culturals de la ciutat. La seva finalitat és anar construint una finestra àmplia oberta a la memòria i a la història de la Barceloneta.

El procés de digitalització del fons ha estat possible gràcies a un acord entre el Districte de Ciutat Vella i la Casa de la Barceloneta 1761. L’Arxiu del Districte de Ciutat Vella es va fer càrrec de la digitalització de les imatges, les quals, a partir d’ara, es podran consultar i estaran a l’abast de tothom al web de la Casa de la Barceloneta. L’entitat custodiarà, des d’aquest moment, el fons gràfic de l’arxiu que el Districte li ha lliurat.

Al web s’hi poden consultar imatges que són testimoni de la vida i les tradicions del barri agrupades en diverses temàtiques, que van des de les festes i les tradicions, la gent del barri, el port o la platja, fins a l’urbanisme o els moviments veïnals.