El FSMET 2020, virtual i multitudinari: resum de premsa

El Fòrum Social Mundial d'Economies Transformadores (FSMET) es va celebrar virtualment del 25 de juny a l’1 de juliol. A l’octubre, hi haurà una segona part presencial en paral·lel a la Fira de l’Economia Solidària de Catalunya a Barcelona.

09/07/2020 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

La inauguració va comptar amb la presència de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va valorar la importància del FSMET tal com s’havia plantejat, més encara en aquest moment: “No volem tornar a aquella normalitat”, va afirmar l’Alcaldessa fent referència als problemes com la crisi climàtica o la desigualtat provocades per una “economia injusta”,  posant en valor la necessitat del fòrum al ser “més urgent i necessari que mai”, per donar respostes a l’actual crisi i “accelerar canvis que ja estaven en marxa.”

Des d’Economia Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona i la Xarxa de Municipis per l’Economia Social Solidària (XMESS), es va participar a la Confluència de Polítiques Públiques. Aquest ha estat un eix de treball obert des d’abril de 2019 i, així, al Fòrum virtual s’hi organitzà dos seminaris en línia els dies 26 i 30 de juny. En la sessió del 26 va participar en Xavi Rubio Cano, Cap de Departament d’Economia Social de l’Ajuntament de Barcelona, explicant l’experiència de la XMESS en la co-construcció de l’impuls de l’ESS des de les polítiques públiques municipals (veure vídeo a partir del 1’59”).

Per saber més sobre el FMSET i el seu impacte en la transformació de l’economia al món, us compartim un repàs de notícies i valoracions de diversos mitjans de comunicació:

La trobada internacional sobre economia transformadora va comptar amb més de 150 activitats, 400 organitzacions i  2000 persones inscrites entre el fòrum i el registre general, tot i que no calia registre per participar com a oient, per la qual cosa hi van participar als diversos seminaris i tallers més persones que les registrades.

El FSMET 2020 ha estat organitzat per REAS,  RIPESS Intercontinental, la World Fair Trade Organization, Womin -African Women Against Destructive Resource Extraction, Systematic Alternatives i la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Durant la Fira de l’Economia Solidària de Catalunya s’hi celebrarà la segona part presencial del Fòrum, del 23 al 25 d’octubre.