El funicular de Montjuïc suspèn temporalment el servei

Mentre els serveis de metro i bus funcionen, el telefèric de Montjuïc va deixar de donar servei el passat 14 de març passat, igual que el Barcelona Bus Turístic, en el context de la restricció de mobilitat, suspensió d'actes lúdics i confinament general de la població per contenir l'epidèmia.

23/03/2020 17:48 h

Ecologia Urbana

El funicular de Montjuïc, que connecta l’estació de metro de Paral·lel i l’avinguda de Miramar, deixarà de funcionar a partir de demà, dimarts 24 de març, i fins a nou avís, amb motiu del cessament d’activitat als equipaments i el tancament dels parcs de la muntanya de Montjuïc arran de l’estat d’alarma i les mesures aplicades per frenar el contagi del Covid-19.

Tanmateix, per aquells desplaçaments indispensables a la zona segueix en marxa el el servei de transport públic amb les les línies regulars dels autobusos 13, 55 i 150. Recordem que l’accés als busos es fa per la porta del darrera i no es venen bitllets a bord del vehicle ni els conductors/es ofereixen servei al client.

Mentre els serveis de metro i bus funcionen, el telefèric de Montjuïc va deixar de donar servei el passat 14 de març passat, igual que el Barcelona Bus Turístic, en el context de la restricció de mobilitat, suspensió d’actes lúdics i confinament general de la població per contenir l’epidèmia.

Reducció dels viatges en transport públic

Aquesta indicació de no fer desplaçaments està sent seguida de manera cada vegada més àmplia, amb la reducció dels viatges en mitjans de transport públic col·lectiu.

A la xarxa de metro es va registrar divendres passat un 88% menys d’afluència que en un divendres feiner anterior a l’estat d’alarma i a la d’autobusos la reducció va ser del 91,4%. El cap de setmana, amb una oferta adaptada, tan sols van utilitzar el bus o el metro el 7% dels que solien fer-ho abans del reial decret i l’aplicació de les mesures preventives.

Avui dilluns 23 de març les dades provisionals apunten a una altra baixada de les validacions: fins a les 15.00 hores les validacions al metro havien baixat un 87% (divendres a la mateixa hora el descens era del 85%). Tot i així s’ha mantingut l’oferta de transport a la xarxa de metro, entre el 66% i el 75% de trens en circulació, i a la d’autobusos, un 50%.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha pres noves mesures per limitar l’ocupació dels vehicles de bus: en cartells a les portes dels autobusos s’anuncia el màxim d’ocupació permès, que és de 30 persones als busos articulats, 20 als estàndards, 10 als midis i 5 als minibusos.

FONT: TMB

Etiquetes associades a la notícia