El futur de la ciutat es dibuixa en la segona edició de les jornades ReAct

El mapa del futur econòmic de la ciutat amb l’horitzó 2030 es debat fins divendres en la segona edició de les jornades de reactivació econòmica ReAct, que tenen lloc a l’edifici del Disseny Hub. Es tracta d’un esdeveniment obert a la ciutadania, en què participen una seixantena de persones expertes i líders locals, nacionals i internacionals.

30/03/2022 16:05 h

Daniel Guillen

Entre altres projectes es presenta la reeconomització del centre: s’hi destinaran més de 150 milions d’euros i inclou la transformació de la via Laietana, nous equipaments a la Rambla i la conversió de l’edifici de Correus en un pol d’activitat econòmica, empresarial i de serveis per al veïnat de Ciutat Vella.

En aquests 27.000 metres quadrats hi haurà espais de formació de joves en capacitats relacionades amb el món digital i també empreses emergents i empreses ja consolidades relacionades amb el sector digital.

Aquest projecte, impulsat conjuntament amb Correus i el Consorci de la Zona Franca, començarà a finals del 2023, generarà fins a 1.200 llocs de treball i rebrà una inversió de 50 milions d’euros.

Impuls de la zona Diagonal Sud

A la zona del Campus Diagonal Sud es planteja una reordenació urbanística sostenible, integrada funcionalment i eficient des del punt de vista mediambiental i on poden tenir lloc activitats compatibles i complementàries a les de les universitats i també adreçades a la ciutadania, tot en la direcció de crear comunitats d’aprenentatge més dinàmiques.

El projecte preveu en total fins a 40.000 metres quadrats de zones verdes que s’integraran amb la convivència de 21.000 estudiants i investigadors d’ambdós campus universitaris.

Finalment, en aquesta zona de Barcelona es proposa instal·lar el Nou Clínic, un centre mèdic que té el repte d’atendre a mitjà i llarg termini necessitats assistencials, de docència i de recerca.

Altres projectes en marxa per remodelar la ciutat

El futur econòmic de la ciutat es tradueix també en més de deu projectes estratègics que canviaran de dalt a baix Barcelona, com la remodelació dels mercats municipals (més de 100 milions euros invertits en 4 anys), el desplegament de la xarxa Endolla (més de 2.000 punts instal·lats fins al 2024), la Ciutadella del Coneixement, Palo Alto (el laboratori d’indústries creatives) o la remodelació del Port Olímpic.

 

Etiquetes associades a la notícia