El got retornable, molt rendible

L'ús del got retornable a les festes majors de Gràcia, Sants i la Mercè ha permès estalviar més de 210.000 gots d’usar i llençar, que equivalen aproximadament a 210 quilograms de residus d’envasos no generats. L’experiència s’emmarca en l’Estratègia Residu Zero municipal que promou la reducció de la generació de residus entre la ciutadania.

05/11/2017 12:47h

Redacció

Considerant una mitjana d’1,25 consumicions per cada got, a la Festa Major de Gràcia s’haurien estalviat uns 134.600 gots i, a la de Sants, uns 45.700. A les Festes de la Mercè, amb una estimació d’ús mitjà de 2,5 consumicions per cada got, s’haurien estalviat uns 30.000 gots d’usar i llençar. El total de 210.300 gots de plàstic no consumits ha reduït la generació de residus d’envasos en uns 210 quilograms.

També s’evita l’acumulació excessiva de plàstics en papereres, contenidors i, sobretot, al terra dels carrers, la qual cosa redueix les necessitats de neteja i esdevé un bon mecanisme per a la corresponsabilitat per a una ciutat més neta.

Cada got, amb un disseny propi de cada festa, es va distribuir mitjançant el dipòsit d’un euro en concepte de lloguer a totes les barres repartides per carrers i places. Qui ho volia, podia retornar el got per recuperar el dipòsit, encara que molts van optar per endur-se’l com a record.